Hirdetés

Hamarosan láthatjuk a Radeon RX 6700 XT-t



|

Az AMD közelgő bejelentése felrázhatja a középkategóriás kártyák piacát.

Hirdetés

Február elején írtunk a pletykáról, mely szerint már a tavasszal befuthat a felső-középkategóriás Radeon RX 6700 XT. Ezt a spekulációt látszik most megerősíteni a Radeon RX Twitter-csatornáján posztolt bejelentés a cég tavaszi eseményéről, ami a Where Gaming Begins-sorozat harmadik felvonása lesz.

Az online prezentációt március 3-án tartják majd, magyar idő szerint délután 5 órakor. Az AMD közleményében ugyan csak annyi áll, hogy a Radeon RX 6000-es széria új tagjáról rántják le a leplet, de a korábban bemutatott 6900 XT és 6800 XT után most jó eséllyel a 6700 XT-nek kell következnie.

Hirdetés

A bevezetőben linkelt legutóbbi pletykán és a sormintán túl a középkategóriás modellre utal az a tavaly ősszel kiszivárgott 6700-render is, ami nagy hasonlóságot mutat az AMD tweetjében látható GIF-fel.

A hivatalos kedvcsináló alapján az új családtag külsőleg nagyon hasonló lesz a Big Navi széria többi referenciamodelljéhez, a legfőbb külső eltérést a szolidabb hűtésrendszer jelentheti. A képen kiszúrható még három DisplayPort 1.4a kimenet, valamint egy HDMI 2.1-es port is, a drágább modelleken elérhető USB-C csatlakozót viszont hiába keressük.

A kártya technikai specifikációi csak a márciusi prezentációiból derülnek ki, addig is kíváncsian várjuk, hogy vajon pontosan mit is küld csatába az AMD az RTX 3060 ellen.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.