Hirdetés

Hamarosan mi is játszhatunk PC-n a Google Play Games játékaival



|

Ázsiában már tesztelik egy ideje, hamarosan azonban bővül a játéktár, és Európában is elérhető lesz a szolgáltatás.

Hirdetés

A Google már jóideje dolgozik egy legális opción, hogy PC-n is élvezhessük az androidos játékokat, sőt, egy béta már több, mint egy éve megjelent. Később Dél-Koreában, Hongkongban és Tájvánon kiadták a Google Play Games PC-s alkalmazást, aminek egyetlen célja, hogy elérhetővé tegye az androidos címeket a számítógépen játszó közösségnek.

A vállalat nemrég a "Google for Games Developer Summit" során bejelentette, hogy a tovább csiszolják az appot, továbbá már tervezik a Japán és az európai megjelenést.

Hirdetés

A Google a fejlesztőknek is segít, hogy a már meglévő játékaikat elérhetővé tegyék a Google Play Gamesen keresztül. A cég állítása szerint az emulálás az Intellel való együttműködésnek köszönhető, de azért nem árt észben tartani, hogy a direkt PC-re is külön optimalizált játékok fogják adni a legjobb élményt. A fejlesztők az alábbi linken jelezhetik a Google felé, ha szeretnék a játékukat hivatalosan is elérhetővé tenni a PC-s kliensben. Ha egy játékot kiválasztanak, a fejlesztője a Google Play Games on PC emulátorához is hozzáférést kaphat, hogy különböző konfigurációkon tesztelhesse játékának kompatibilitását.

A későbbi fennakadásokat megelőzendő, a Google elérhetővé tett egy ellenőrző listát is, amin végigmehetnek a fejlesztők, mielőtt jelentkeznének a játékukkal a programba. A pontok között szerepel a nagyfelbontású textúrák használata, a billentyűzet és egér kompatibilitás és a Windows által támogatott felbontások, illetve képarányok támogatása is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.