Hirdetés

Hasznos funkciót hozott az AMD legújabb drivere



|

Nem muszáj már külsős szoftverre hagyatkozni a túlhúzott kártyák teszteléséhez.

Hirdetés

Ahogy korábban beszámoltunk róla, március 18-án boltokba került az AMD 1440p-s felbontást célzó új GPU-ja, a Radeon RX 6700 XT, amire természetesen a nyerészkedők is lecsaptak. Ahogy az általában lenni szokott, a pirosak a kártya piacra dobásával az Adrenalin drivert is frissítették, egy kifejezetten praktikus funkcióval bővítve a szoftver repertoárját.

A 21.3.1-es verziószámú update többek közt egy beépített stressztesztet hozott "Performance Tuning Stress Test" néven, amivel a normál üzem mellett akár a túlhúzott kártyák megbízható működését is ellenőrizhetjük.

Hirdetés

"A Radeon Software elősegíti az AMD-hajtotta élmény teljes potenciáljának kiaknázását. A funkció hozzáférést biztosít a tuningolási lehetőségekhez, ami egyszerre könnyű a kezdő felhasználóknak az egy kattintással beállítható presetekkel, valamint funkciókban gazdag a rajongók számára, akik szeretnek minden apróságot módosítani." - áll az AMD magyarázatában.

A stresszteszt elvégzéséhez nem kell mást tenni, mint rákattintani az erre szolgáló gombra, majd élőben figyelhetjük az olyan értékek alakulását, mint a GPU és a VRAM órajele, az energiafogyasztás, vagy a hardver pillanatnyi hőmérséklete.

A másik lényeges újítás az Anti-Lag támogatás a DirectX 12-es játékoknál. Az Anti-Lag az AMD válasza az Nvidia-véle Reflexre, azaz a kattintás bevitelének késleltetését hivatott minimumra csökkenteni. A különbség ugyan csak milliszekundumokban mérhető, ám a kompetitív játékokban ez akár a győzelem kulcsát is jelentheti.

Említésre méltó még, hogy a legújabb driverrel a Radeon Boost is elérhetővé válik 6000-es szériájú kártyákkal a DirectX 12-es játékoknál. Ez a technológia az egyes képkockák felbontásának csökkentésével kevésbé érzékelhető minőségromlás mellett is képes megkönnyíteni a GPU dolgát, javítva a játékok teljesítményén.

Az Adrenalin 21.3.1 ezen kívül egy sor hibajavítást is tartalmaz, például a Call of Duty: Modern Warfare-hez (összeomlás a Ray Tracing aktiválásakor Radeon 6000-es szérián) és a Cyperpunk 2077-hez (színkorrupció Radeon Boost mellett). A kijavított hibák és a driver újdonságainak teljes listáját itt böngészheted.  

 

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.