Hirdetés

Hatalmas technológiai ugrás lehet a Dell új gaming monitora



|

A gamereknek szánt kijelzők általában véve nem jók mindenfajta feladatra, de a Dell ígérete szerint a következő Alienware monitorral senkinek sem kell kompromisszumokat kötnie.

Hirdetés

Bármilyen típusú hardverek között keresgél az ember, jellemzően engednie kell az elvárásaiból, és nemcsak az árazás miatt, hanem egyszerűen azért, mert nem létezik olyan "eszköz", amelyik minden feladatra ugyanolyan jó.

Ez természetesen teljesen igaz a kijelzőkre is, hiszen míg a gamermonitorok valóban nagyon jók azoknak, akik folyamatos képet és gyors válaszidőt várnak, ezek az eszközök általában nem arról híresek, hogy a legpontosabban adják vissza a színeket, így kevésbé jó választás, ha az ember pl. grafikával foglalkozik.

Hirdetés

Nyilván a gyártók is érzik ezeket a problémákat és most a Dell be is jelentette az Alienware 34 Curved QD-OLED Gaming Di nevű monitort, amely állításuk szerint a világ első quantum dot OLED kijelzője lesz. Ez azt jelenti, hogy ha minden jól megy, akkor ezzel a technológiával kiváló színminőséget és kontrasztot kaphatunk úgy, hogy mellette élvezhetjük a játékhoz ideális 175 Hz-es képfrissítést és 0,1 ezredmásodperces válaszidőt is.

Egyedül talán a részletesség az, ami valóban komoly kompromisszum lehet, ugyanis a Gaming Di nem tud a QHD (3440×1440) felbontásnál többet, így aki 4K gamingre vágyik, annak ez talán csalódást okoz még a többi pozitívum ellenére is. A monitor Észak-Amerikában március végétől lesz elérhető, de egyelőre nem tudni, hogy nálunk kapható lesz-e, továbbá arra is számítani lehet, hogy bárhol is akarunk hozzájutni, nem lesz olcsó mulatság.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.