Hirdetés

HD Video Converter Factory Pro teszt - konvertálás felsőfokon

|

Kevés az olyan ingyenesen szoftver, amely egyszerre engedi a Full HD letöltést és konvertálást, a WonderFox programja viszont UHD szerkesztést is kínál, és megannyi mást!

Hirdetés

Tele van meglepetésekkel a HD Video Converter Factory Pro, hiszen a nevéből adódóan pusztán egy szimpla konvertáló programot várnánk, valójában viszont egy meglehetősen összetett programról van szó, amely a formátum és konténerválás mellett internetes videók letöltésére, vágására, összegfűzésére és manipulálására is alkalmas, ráadásul beépített FTP-klienssel is rendelkezik, így a forgalom akár többirányú is lehet. A gazdag funkcionalitást ráadásul egy rendkívül könnyen átlátható felületbe sikerült belezsúfolni, úgy hogy a legtöbb beállítás mindössze néhány kattintásnyira került. S habár a program ingyenes kiadása is jól használható 5 percnél rövidebb felvételek esetén, a jelenleg kedvezményesen megvásárolható Pro kiadás gyorsabb konvertálást és többek között korlátlan letöltési lehetőséget kínál, így napjaink egyik legjobb videó és audiokonvertáló megoldását vétek lenne kihagyni.

A szoftver főoldalán alapvetően három lehetőség közül választhatsz. Az [Add Files] legördülő menüjével állományokat és mappákat adhatsz a munkafolyamathoz, míg a [Download video] segítségével értelemszerűen videókat tölthetsz le az internetről. Tapasztalatunk szerint a funkció rendkívül hatékonyan működik, és a legtöbb ismert és kevésbé ismert videómegosztó oldalról - a fejlesztője több mint 300-at említ - könnyedén letölti a bemenetként adott webcímen található mozgóképet, úgy, hogy akár 4K kimenetet is lehet választhatni, ami már tényleg egyedinek számít.

Hirdetés

Sajnos az ingyenes kiadás 5 állományban limitálja a letöltések számát, ám a Pro kiadás tulajdonosainak, és így olvasóiknak ezzel a megkötéssel nem kell foglalkozniuk. Konvertáláshoz pedig a jobb oldalon megtalálható menüpontot kell felkeresned, ahol egyrészt választhatsz a kodek típusa szerint kiemenetet, illetve eszköz alapján legyen szó mobiltelefonról, vagy tévéről. Utóbbi esetben a program maga választja az optimális beállításokat, ami rendkívül hasznos lehet azoknak, akik nem ismerik pontosan a mobiljuk kijelzőjének dimenzióit. Sőt, itt akár online feltöltésre is optimalizálhatjuk a beállításokat, az alsó csúszkán pedig kiválaszthatjuk a szimpatikus felbontást, 480p, 720p, 1080p, 4K vagy automatikus beállítást választva. Ugyanitt a beállításokra - azaz [Settings] kattintva akár a bitrátát, a képarányt, vagy a hangkódolást is módosíthatjuk.

Habár a konvertáló és letöltő modul is megbízhatóan működik, az i-re pontot a beépített szerkesztő funkciók teszik fel, amelyek ugyan csak gyors szerkesztésre elegendőek, ám sokaknak ez pont elég lehet. Egyrészt hozzáfűzhetünk egy meglévő feliratot a videókhoz, kvázi beleégetve azokat a mozgóképbe, másrészt a munkaasztalra helyezett állományok jobb szélén található ikonokra kattintva vágásra, nagyításra és effektek alkalmazására is lehetőségünk van, míg a legalsó [Merge] gombbal összefűzhetjük a szerkesztett felvételeket. Nagyobb állományok, ritkább esetén itt előfordulhatnak stabilitási problémák, tapasztalatunk szerint a szűrők betöltése nem mindig zökkenőmentes.

Az első konvertálás érdemes a program jobb felső sarkában megtalálható programbeállításokat (kalapács ikon) is meglátogatni, mivel ott engedélyezhetjük a GPU-gyorsítást, illetve azt is megadhatjuk, hogy a program mennyire próbálja leterhelni a processzor erőforrásait

Ha nem csak a legjobb hardverek és perifériák, hanem a játékok világa is érdekel, akkor kattints ide!

HD Video Converter Factory Pro

Ár: 34,95 USD Ft
 • 4K (UHD), 1080P (FHD), 720P (HD), 480P(SD) kimenet
 • Zenék és videók átkonvertálása
 • Több száz beépített eszközpreferencia
 • Tömeges konvertálás
 • CPU prioritás finomhangolása
 • Videók összefűzése, vágása, effektezése
 • Feliratok kezelése
 • Windows 10/8.1/8/7/Vista/XP támogatás
PRO
 • gazdag formátumtámogatás,
 • UHD konverzió és letöltés
Kontra
 • az ingyenes kiadás lassú,
 • stabilitási gondok szűrők alkalmazásakor
 • Teljesítmény:

  8

 • Ár/Érték:

  8

 • Extra funkciók:

  8

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.