Hirdetés

Hiába a kriptopiac összeomlása, az ASUS szerint várnunk kell még az olcsóbb GPU-kra



|

Az ASUS úgy véli, hogy a bányászat visszaszorulásával sem normalizálódik a kereslet és a kínálat viszonya.

Hirdetés

Egyelőre senki sem tudja, hogy a kriptopiac utóbbi időben tapasztalt bezuhanása tartós állapot lesz-e, avagy csak egy újabb hullámvölgy a későbbi szárnyalás előtt, de az bizonyos, hogy a bányászat vonzerejének csökkenését elnézve rengetegen bíznak az erre a célra eddig tömegével felvásárolt videokártyák olcsóbbá válásában.

A nagyobb nyugati viszonteladóknál már érezhető is a fordulat hatása, a piaci árakat szemléző cikkek alapján legalábbis a GPU-k már csak átlagosan 5-10%-kal drágábbak a hivatalos áruknál, olykor-olykor pedig még az alá is becsúsznak. Az ASUS viszont mégis türelemre int a nagy reményeket illetően.

Hirdetés

A vállalat legutóbbi pénzügyi beszámolóján ugyanis a vezérigazgató Sy Shu arra hívta fel a figyelmet, hogy a játékosok miatt továbbra is erős lesz a kereslet a GPU-k iránt:

"Mivel a kriptobányászat iránti kereslet a GPU-szállítások tekintetében lassú csökkenésbe váltott, a grafikus kártyák iránti kereslet az egész piacon normalizálódik. […] A kriptopénzhez kapcsolódó kereslet eltűnőben van, és ez elgondolkodtatott minket, hogy vajon a GPU-k árazása is normalizálódik-e. Valójában a játékok iránti kereslet még mindig erős, így továbbra sem gondoljuk, hogy feltétlenül ki tudjuk elégíteni a teljes keresletet."

Magyarán az ASUS fejese azzal biztatja a befektetőket, hogy a kriptopiac összeomlásával sem kell eladatlan GPU-któl tartani, amíg viszont a kereslet és a kínálat nem kerül egyensúlyba, az árak is magasan maradnak.

Shu persze csak az ASUS nevében tud nyilatkozni, de általában véve is feltételezhető, hogy a kriptokrízis nem fog egy csapásra gyógyírt nyújtani az évek óta tartó GPU-hiányra, hiszen még a chiphiány vége sem látszik, ami önmagában is komolyan visszafogja a gyártói kapacitásokat. Emellett azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy rengeteg játékos várt ki a videokártya-vásárlással, akik most egyszerre vethetik rá magukat a piacra, és persze az árakat felhajtó nyerészkedők is velünk maradnak, amíg foghatnak némi pénzt a készletek elhappolásával.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.