Hirdetés

Hiába jelent meg, még hetekig nem juthat el a boltokig az RTX 2060 12GB



|

Furcsa termékrajttal zárja az évet az Nvidia.

Hirdetés

Hivatalosan december 7-én jelent meg a GeForce RTX 2060 12GB-os újrakiadása, amivel elméletileg a világszerte tomboló GPU-hiányt igyekszik mérsékelni az Nvidia. Ez persze csak úgy sikerülhet, ha el is jut a vásárlókig, ám a jelek szerint erre még várni kell néhány hetet.

A GeForce RTX 2060 6GB és a 2060 Super közé pozicionált kártyát ugyanis lényegében sehol nem lehet kapni, a nyugati lapok legalábbis arra panaszkodnak, hogy egyik nagy kereskedőhöz sem jutott belőle. A helyzetet bonyolítja, hogy az Nvidia nem készít gyári Founders Editiont a régi-új modellből, vagyis csak a partnerek szállításaira hagyatkozhat a közönség.   

Hirdetés

A furcsa rajtra való tekintettel a PC Gamer megkérdezte a zöldeket, hogy az árusítási dátum különbözik-e a hivatalos megjelenés időpontjától, az Nvidia azonban úgy nyilatkozott, hogy nem ez a helyzet. A vállalat szerint az árusítás megkezdődött, a partnerek viszont csak december végétől tudják felpörgetni a gyártást, a folyamat pedig egészen januárig eltart majd.

Magyarán az RTX 2060 12GB a következő hetekben még jórészt csak a vásárlói ábrándokban létezik majd, és vélhetően nem is lesz olcsó mulatság, mivel az Nvidia (eddig még) nem adott meg ajánlott fogyasztói árat, s így a viszonteladók ceruzája is vastagabban foghat az egyébként is hiánycikknek számító kártya beárazásakor.

Az idei év azonban még hozhat némi mozgolódást a GeForce-kártyák terén, nemrég ugyanis egy olyan pletyka látott napvilágot, mely szerint az Nvidia néhány nap múlva leleplezheti az RTX 3070 Ti 12GB-os változatát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.