Hirdetés

Hivatalos: ekkor mutatják be az Intel gamer videokártyáit



|

Rövidesen újabb szereplővel bővül a GPU-piac, érkeznek az Intel játékra is alkalmas kártyái.

Hirdetés

Az Intel még tavaly nyáron árulta el, hogy az előzetes pletykáknak megfelelően valóban belép a dedikált videokártyák piacára, izgalmasabbá téve az AMD és az Nvidia évtizedek óta tartó rivalizálását.

A kékek már akkor is azt ígérték, hogy 2022 első negyedévében kerülhet sor az Arc néven érkező termékek debütálására, a jelek szerint pedig sikerült tartaniuk az ütemtervet, ugyanis még ebben a hónapban megejtik a hivatalos bemutatót.

Hirdetés

Az Intel nemrég kürtölte világgá, hogy március 30-án, közép-európai idő szerint délután 5 órakor veszi kezdetét a nagy leleplezés, máris elérhetővé téve az esemény közvetítésének weblapját

"Azt szeretem a játékos közösségben, hogy folyamatosan feszegeti a hardver és a szoftver számítási határait, különösen a grafika terén."

- nyilatkozta a műsor beharangozójában Roger Chandler, az Intel grafikus megoldásokért felelős divíziójának alelnöke és vezérigazgatója. Az Intel egyébként eddig sem vitte túlzásba az új kártyák körüli titokzatoskodást, hiszen korábban több prezentációval is szolgáltak, többek között az Alchemist chipek felépítéséről és a játékokat felskálázó XeSS-technológiáról.

Azt egyelőre lehetetlen megjósolni, hogy a kékek színre lépése miként befolyásolja majd az évek óta tartó GPU-hiányt, Raja Koduri, a vállalat videokártyákért felelős alelnöke viszont januárban több millió Intel-kártyát ígért a játékosoknak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.