Hirdetés

Hivatalos: ez jön a Coffee Lake után



|

Az Ice Lake lesz a következő, azonban az első 10 nm-es CPU-k majd csak a Cannon Lake széria keretében futhatnak be.

Hirdetés

Hamarosan itt vannak az Intel nyolcadik-generációs Core processzorai. A Coffee Lake chipek a negyedik olyan szériát jelentik, amely a 14 nm-es gyártástechnológiára épít. Az Intel azonban már kész a váltásra. 

Hirdetés

Az Intel hivatalosan is megerősítette, hogy a nyolcadik-generáció után már az Ice Lake sorozat jön, amely a 10nm+ gyártástechnológia segítségével készül. 

Egyelőre csak ennyi biztos, de feltehetően ismét jobb hatékonyságot és teljesítményt, valamint jobb üzemidőt kapunk majd. 

Az elmúlt generációkban az Intel a chipek finomhangolásával foglalkozott, nem a zsugorításukkal. Bár eredetileg a 10 nm-es technológiát 2016 végén már piacra dobták volna, a terv végül változott. 

Fontos azonban megjegyezni, hogy a 10nm+ megjelölés miatt könnyen lehet, hogy az első 10 nm-es chipek a Cannon Lake sorozat keretében jelennek meg. Az AnandTech forrásai szerint az sem lehetetlen, hogy a Coffee Lake-et követő, de Ice Lake-et megelőző Cannon Lake csak laptopokban lesz elérhető.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.