Hirdetés

Hivatalos forrás árulta el, hogy jön a Lenovo Legion Go utódja



|

A piacvezető laptopgyártó hosszabb távon is számol a hordozható PC-konzol hibridek kategóriájával.

Hirdetés

A Steam Deck 2022 februári megjelenése valóságos aranylázat robbantott ki a PC-s hardverekre épülő hordozható játékkonzolok kategóriájában, amiből az ASUS-hoz és az MSI-hez hasonlóan a Lenovo sem maradhatott ki: tavaly októberben piacra dobta a saját megoldását a Legion GO képében.

Ahogy azt a házon belüli tesztünkben is írtuk, az óriási, 8,8 hüvelykes kijelző és az 1 kg-os súly alaposan betettek a gép hordozhatóságának, ahogyan a nyers Windows 11 sem hozza a SteamOS vagy a Nintendo Switch gördülékeny játékélményét. A hibák ellenére viszont a Legion Go megtalálhatta a maga közönségét, a gyártó ugyanis hosszabb távon tervez a handheldekkel.

Hirdetés

Ez a Bangkokban megrendezésre került Lenovo Innovate 24 konferencián derült ki, ahol Clifford Chong, a Lenovo ázsiai és csendes-óceáni divíziójának gaming termékkategóriáért felelős vezetője egy újságírói kérdésre válaszolva úgy nyilatkozott, hogy még mindig sok erőforrást fordítanak a Legion Góra, de a következő generációs funkciókat is ki akarják fejleszteni, amikor eljön az ideje.

A ködösen megfogalmazott válasz arra utal, hogy a Lenovo már most számol a PC-konzol hibrid utódjával, lehetséges megjelenési dátumról vagy a hardvert érintő részletekről viszont még korai beszélni. Bármennyi is a kérdés a következő generációs gép körül, annyi mindenesetre bizonyos, hogy  a Lenovo később sem marad magára, korábban ugyanis az MSI és az ASUS illetékesei is egyértelművé tették, hogy érkezni fognak az MSI Claw és a ROG Ally utódai.

Magyarán úgy fest, hogy a jelek szerint hiába nagy a tolongás a handheld piacon, a gyártóknak megéri újabb eszközökbe fektetni, a pletykák alapján pedig jövőre a Nintendo is jelentkezni fog a Switch folytatásával, ami ugyan nem teljesen ugyanazokra a vásárlókra lő, mint a Steam Deck és társai, de végső soron szélesebb körben is feltüzelheti az érdeklődést a hordozható gaming kütyük iránt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.