Hirdetés

Hivatalos: itt a 12 GB-os GeForce RTX 3060, ennyibe fog kerülni



|

Az Nvidia a digitális CES 2021 alkalmával jelentette be a régóta várt információt.

Hirdetés

Idén először teljesen virtuálisan rendezik meg a CES-t, a gyártók pedig sorra mutatják meg a termékeiket, és jelentik be a fontosabb részleteket. Az erőből tárgyaló AMD mellett többek között az Nvidia is megtartotta a saját előadását, amelynek keretében megerősített egy-két hiánypótló részletet a felhasználók által régóta várt GeForce RTX 3060 kapcsán is. 

Bár az Nvidia túl sok információt nem árult el, a legfontosabbakkal azonban nem fukarkodott. A 12 GB GDDR6 memóriával érkező RTX 3060-as videokártya várhatóan február végén kerül a boltok polcaira, és az árcédulája 329 dollárt mutat majd, ami lényegesen kedvezőbb árfekvésnek mondható.

Hirdetés

Ezzel az árazással ez a legolcsóbb Ampere GPU, az Nvidia pedig egyértelművé tette a marketingje során, hogy a mainstreamben szeretnének elhelyezkedni vele, amit a kedvező ár mellett aláhúz az is, hogy a 60 fps képfrissítést célozzák meg a ray tracinget támogató videojátékok esetében - persze szigorúan FHD-felbontás alatt.

Az RTX 3060 ráadásul nem csupán költségekben, de memória tekintetében is rá tud licitálni még az RTX 3080-ra is (noha GDDR6X helyett a lassabb GDDR6-tal rendelkezik), így az Nvidia februárban érkező videokártyája komoly fegyvertényező lehet a GPU-k csatájában. Itt már csak az a nagy kérdés, hogy vajon lesz-e elég RTX 3060 a szaküzletek polcain ahhoz, hogy ne szálljon el reménytelenül ennek a GeForce-nak is az ára.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.