Hirdetés

Hivatalos: kiderült az Nvidia GeForce RTX 4060 ára és megjelenési dátuma



|

Érkezik az RTX 40-es sorozat várhatóan legnépszerűbb modellje, és nem kell súlyos pénzeket kiadnunk érte.

Hirdetés

Régóta pletykálták már (ahogy az a videokártyák esetében lenni szokott), ám most hivatalossá vált: június 29-én debütál az Nvidia GeForce RTX 4060 videokártya-család, ami elődjéhez képest kétszer olyan gyors és energiatakarékos.

299 dolláros indulóárával olcsóbban lesz kapható, mint az RTX 3060 volt megjelenésekor, de természetesen többet tud, a 1080p-ben játszóknak elvileg semmilyen problémája nem lesz a legújabb játékokkal sem.

Hirdetés

Az RTX 3060-hoz képest, DLSS 3-at használva akár 70%-os teljesítménynövekedés is látható, de a DLSS nélkül is megvan 20%, miközben az átlagfogyasztása lényegesen alacsonyabb (35%-kal kisebb a TGP, 110W-ot eszik játék közben, videolejátszásnál pedig 11W-ot). 3072 CUDA maggal szerelték, 2,46 GHz-es órajel jellemzi, ám a 17 Gbps-os sebességű, 8 GB-nyi GDDR6 memória egyes játékokhoz már kevés lehet - elvileg azonban a memóriamenedzsment jobb, a 24 MB L2 cache is sokat segít, majd a tesztekből fog kiderülni, hogy okkal félünk-e a számoktól.

Founders Edition változata nem lesz, számos gyártó ad ki belőle saját variációt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.