Hirdetés

Hivatalos: külön is lehet majd cserealkatrészeket venni a Steam Deckhez



|

Örülhetnek az otthoni barkácsolásra vállalkozók.

Hirdetés

Néhány napja adtuk hírül, hogy a Stem Deck első szétszerelős videói alapján a Valve hordozható számítógépe nem igazán könnyíti meg a legyakrabban cserére szoruló alkatrész, az akkumulátor eltávolítását, a telepet ugyanis ragasztóval rögzítették, melynek "hatástalanítása" még egy profi szerelőnek is izzasztó feladat.

A legújabb fejlemények szerint viszont a többi alkatrész tekintetében már jóval könnyebb lesz a házilagos bütykölés, amit a gyártó külön árusított cseredarabokkal is igyekszik megkönnyíteni.

Hirdetés

A Valve a hivatalos blogján erősítette meg, hogy külsős partnerekkel fog össze a Steam Deck és a Valve Index alkatrészeinek terjesztésére. A hivatalos viszonteladók közül eddig egyet lepleztek le, ez pedig nem más, mint az iFixit, akiket leginkább a szerelgetős YouTube-csatornájukról ismerhet a nagyközönség. Az iFixit webshopot is üzemeltet, számtalan alkotóelemmel a laptopoktól a mobilokon át a játékkonzolokig.

A bejelentéssel párhuzamosan az iFixit YouTube-csatornán meg is jelent a hordozható PC szétszerelős videója, ami három biztató megállapítással is szolgál a házilagos javítással kapcsolatban:

  • A joystickek forrasztás nélkül cserélhetők, így az esetleges driftelés esetén (amikor a vezérlők maguktól regisztrálják a bevitelt) nem lesz nehéz az új darabok beszerelése.
  • A Steam Deck teljes szétszedése elvégezhető egy Philips- és egy műanyag csavarhúzóval.
  • Az alkatrészeket jól érthetően jelölik, így könnyű meghatározni, hogy mire van szükségünk.

A ragasztott akkumulátort illetően sajnos az iFixitnek sincsenek jó hírei: a telep eltávolítása valóban nem kis kihívás, így az előbb-utóbb szükségessé váló cserénél mindenképp érdemes lesz olyan szakemberhez fordulni, aki gyakorlott az elektronikai eszközök gyógyításában.

A Valve egyébként nem csak a cserealkatrészek kapcsán könnyíti meg a vásárlók dolgát, hanem az egyedi burkolatok 3D-nyomtatását is ösztönzi, amihez nemrég elérhetővé tette a szükséges CAD-fájlokat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.