Hirdetés

Hivatalos: megérkezett a GeForce GTX 1630



|

Az Nvidia új videokártyája a legolcsóbb szegmensben száll szembe az AMD-vel.

Hirdetés

Ha valaki a GeForce GTX 10-es sorozat 2016-os bemutatásakor azt mondja, hogy még 2022-ben is kapunk új videokártyát ebből a szériából, bizonyára gúnyosan kinevettük volna, aztán jött a kriptopiac berobbanása és a pandémia, velük pedig a chiphiány és az árak elszállása.

Így aztán nem is csodálkoztunk különösebben, amikor májusban felröppent a pletyka, hogy az Nvidia egy új GTX-variánssal áll elő az 1630-as képében, ami a 2016-ban bemutatott 1050 Ti-t válthatja a kínálat alján. A budget vas megjelenését először május 31-re, majd június 15-re várták, de végül ma érkezett meg.

Hirdetés

A hivatalosan is elrajtolt GeForce GTX 1630-ban a 12 nm-es Turing TU 117-150 GPU dolgozik, 1785 MHz-es boost órajellel, és 4 GB-nyi, 12 Gbps órajelű GDDR 6 memóriával. A memóriabusz 64-bites, a sávszélesség 96 GB/s, a TDP-érték pedig 75 W. Ezzel a specifikációval az új kártya egészen közel áll a 2020-ban piacra dobott GTX 1650-hez, ám ahhoz képest kevesebb CUDA magot (az 1650-ben 896 van) és feleakkora memóriabuszt kapott.

Cserébe viszont kimondottan olcsónak ígérkezik: a hivatalos ár a cikkünk írásakor még nem ismert, de a várakozások szerint nettó 150 dollár (56 ezer forint) körül mérik majd. Kérdés persze, hogy mennyire éri majd meg egy ilyen gyengécske hardver, de hiába indultak el lefelé a komolyabb kártyák árai, a filléres GPU-któl még mindig messze vagyunk, így HD játékra szánt kompromisszumként, az Radeon RX6400 alternatívájaként azért lehet létjogosultsága a zöldek új ajánlatának.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.