Hirdetés

Hogy kerül egy rakás RTX 3080 egy BMW csomagtartójába?



|

Míg te csak álmodni tudsz arról, hogy reális áron beszerezz egy RTX 3080-at, másnak annyi van belőle, hogy még a kocsiját is telepakolhatja velük.

Hirdetés

Simon Byrne nem egy kispályás alak: otthonában 78 darab RTX 3080-nal üzemelő bányászfarmot üzemeltet. Ha viszont el kell ugrania valahová ügyes-bajos dolgait intézni, akkor is szereti összekötni a kellemeset a hasznossal, így is jut némi ideje a kriptobányásztra. Ehhez egy BMW i8-as sportkocsit használ, ami némi módosításon esett át (ebből az autóból a gyártási év függvényében 20 és 50 millió forint körül tudtok megvásárolni egyet, természetesen csak használtan).

Byrne verdájában ugyanis egy mini bányásztelep lapul: a csomagtérben egy halom RTX 3080 duruzsol, egészen pontosan féltucat kártya van itt összekötve. Persze igazából nem tud közlekedni vele, ha épp pörögnek a GPU-k is, erre még visszatérünk. 

Hirdetés

Sokakban felmerült Byrne képei láttán, hogy csak valamiféle kamuról van szó, de újságírói kérdésekre válaszolva ő maga mondta el, hogy nem ez a helyzet, a rendszert tényleg működőképes - a szettet egyébként ő maga rakta össze. A BMW i8 akkumulátora gond nélkül képes a hat GPU meghajtására, hiszen azok energiaigénye 1500W, a kocsi pedig 3500W-ot tud kipréselni magából.

Az egész összeállítással az az egyetlen probléma, hogy a csomagtartó fedelének nyitva kell lenni ahhoz, hogy a kártyák ne melegedjenek túl - így pedig eléggé bajos igazából a közlekedés. 

Byrne azt is hozzátette, hogy az egész autós megoldást azért csinálta, hogy "idegesítse vele a gamereket". Igazi gavallér az úr, ez nem is lehet vitás.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.