Hirdetés

Hozzánk is megérkezik a HTC Vive Cosmos VR headset



|

Hamarosan Magyarországon is elérhető lesz a HTC új VR headsete, ami mellé újragondolt VR szoftver is érkezik.

Hirdetés

Bár a VR headsetek piaca még mindig nem nőtt ki egy teljes játékvilágot elmosó és átalakító őrületté, de azért jönnek szép sorban az újabb eszközök, legutóbb a Facebook alá betagozódott Oculus adott ki két modellt idén májusban. Közben az egykori Android-mobilos csúcsgyártó HTC eredeti piacáról már szinte teljesen kiesett, de VR-fronton egész jól tartja magát a Vive headsettel, amelynek most szintén született utódja.

Hirdetés

A Vive Cosmos headsetet prémium kategóriásként pozicionálták, amit az ára is igazol. Gyorsan lelőjük a poént, 10 forint híján 300 ezerért lehet megvenni október 3-tól. Ez mondjuk nem kis összeg, főleg akkor, ha még hozzászámoljuk azt is, hogy aki egy ilyen eszközt igazán szeretne kihasználni, annak a PC-jét sem 100-200 ezerből kell kihoznia.

Szemrevaló fejrevaló

Tény azonban, hogy jóféle tulajdonságokkal rendelkezik a Vive Cosmos nevű újdonság. Az új tracking rendszer hat kamerás érzékelőket használ, támogatja a széles látóterű, pontos inside-out tracking funkciót. Kombinált felbontása 2880 x 1700 képpont, ami az elkőző modellhez képest 88 százalékos növekedést jelent. Az LCD paneleken így már használat közben is sokkal kevésbé zavaró az úgynevezett screen-door effekt, tehát az, hogy a szemünkhöz közel már könnyen észrevehetjük a képpontok közötti fekete csíkokat.

Az ergonomikus kialakítás mellett fejhallgató is került az eszközbe, és a vezérlőket is újratervezték. Emellett a Cosmos kompatibilis a vezeték nélküli Vive adapterrel is, ha valaki nem szeretne vezetékekbe gabalyodni, miközben a Mátrixban bóklászik.

VR, ahogy te szeretnéd

A Cosmos egyik újdonsága a moduláris kialakítás: úgy tervezték, hogy a jövőben érkező kiegészítőkkel változtathassuk, személyre szabhassuk a működését. Az első hivatalos modult már be is jelentették, ez a Vive Cosmos External Tracking Mod névre hallgat. Ez a modul olyan felhasználók számára nyújt megoldást, akik a meglévő Lighthouse alapállomásukat szeretnék továbbra is használni tracking szempontból, de közben már a Vive Cosmos-t pattintanák a fejükre. Ez a modul várhatóan 2020 első negyedévében lesz kapható.

A Cosmos mellé erős tartalmi csomagot is kapunk: mindenki, aki október 2-ig előrendeli a Cosmost, automatikusan egy 12 hónapos használatra feljogosító, Viveport Infinity szolgáltatásra beváltható kódot is kap a dobozban. Ez a szolgáltatás egy havidíjas játék-, alkalmazás- és videótár, amely a Cosmos bevezetésével egy erős tartalmi bővítést is kap, olyan címekkel, mint például a Doctor Who: The Edge of Time by Maze Theory, az Eleven Eleven by Syfy, a Battlewake by Survios; a Gloomy Eyes by Atlas V and 3dat; a Swords of Gargantua by Yomuneco and Gumi; és az MLB Home Run Derby by MLB.

Felturbózott szoftver

A Vive Reality System nevű új rendszer egyrészt gyors telepítést és a virtuális valóságba való zökkenőmentes belépést kínál. A bejelentés szerint úgy kell elképzelni mindezt, hogy a felhasználó ide-oda ugrálhat a valóság és a virtuális tér között, nem pedig úgy érzi, mintha egy alkalmazást nyitna meg. Ez egyelőre nagyon misztikusan hangzik, remélhetőleg hamarosan letesztelhetjük.

A rendszer új felhasználói felülete Lens névre hallgat, és az XR, valamint a Viveport Infinity alkalmazások közötti egyszerű navigációt szolgálja, ezen felül egy új dinamikus kezdő tér is kialakításra került, amely az Origin nevet kapta.

Végül pedig jöjjenek a műszaki adatok:

  • Felbontás: 1440 x 1700 pixel szemenként (2880 x 1700 pixel kombinálva)
  • Kijelző: Kettős 3.4" LCD átmérő
  • Frissítési érték: 90 Hz
  • Látótér: 110 fok
  • Hang: Beépített sztereó fejhallgató
  • PC csatlakozási igény: USB 3.0, DisplayPort 1.2
  • Periférikus csatlakozók: USB-C 3.0, a modulok számára fenntartott csatlakozók
  • Tracking: nincs minimális helyigény-követelmény se ülő-, se álló pozícióban, a helyiségre vetített térigény minimum 2m x 1,5m
  • Moduláris előlapok: Vive Motion Mod modul (a Cosmos eszközzel együtt érkezik) és Vive Cosmos
  • External Tracking Mod modul (külön beszerezhető)
  • Vive vezeték nélküli adapter támogatás: Van, külön beszerezhető kiegészítő egység. A csatlakozás feltétele, egy szabad PCIe csatlakozó megléte
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.