Hirdetés

Húsz éve jönnek rendszeres driverfrissítések az AMD-től, a legújabb is ütős



|

Kiadta legújabb videokártya-illesztőprogramját az AMD, ami egyes esetekben akár 24%-kal is jobb teljesítményt tesz lehetővé játék közben.

Hirdetés

A 3D-s alkalmazások működéséből adódóan nem az az egyetlen módja, hogy egy konfigurációból jobb játékbeli teljesítményt csikarjunk ki, hogy egy erősebb videokártyát teszünk a rendszerbe. Az olyan felskálázó rendszerek, mint a DLSS, vagy épp az AMD FSR mellett a leggyakoribb szoftveres megoldás erre a GPU driverének optimalizálása, amit nagyon régóta rendszeresen végeznek a videokártyák gyártói, az AMD például már húsz éve. Erre a munkájukra pedig a legújabb verzió kapcsán is büszkék lehetnek.

Hirdetés

A rendszeresen érkező AMD-s driverek huszadik évfordulójáról Terry Makedon, az AMD egyik vezető mérnöke írt Twitter-oldalán. Ebben visszaemlékezett az új illesztőprogramokat szállító keretrendszerük régebbi, Catalyst néven futó változatára is, ami még az ATI égisze alatt jelent meg 2002 nyarán. Ez a program ma már az Adrenalin nevet viseli, és legújabb verziója a 22.2.2-es verziószámot kapta, a játékosoknak pedig azért is érdemes telepítenie, mert ez jobb teljesítményt hoz az RX 5000-es és 6000-es széria tagjain a frissen megjelent Total War: Warhammer III-ban, de sok korábbi játékban is, köztük az Assassin's Creed Valhallában, a Fortnite-ban, vagy épp az 1.5-ös frissítését megkapó Cyberpunk 2077-ben is.

A CD Projekt RED játéka viszont nem csak az új drivernek köszönhetően futhat jobban az AMD-s videokártyát tartalmazó gépeken, hanem azért is, mert a frissen érkezett a patch építette be a feljebb említett Super Resolution felskálázó megoldást is a futurisztikus szerepjátékba. De a driver által hozott fps-növekedés sem elhanyagolható, bizonyos esetekben tíz és huszonnégy százalék közötti teljesítménybeli javulást hoz az Adrenalin új kiadása, ami mindenképp megsüvegelendő teljesítmény.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.