Hirdetés

Videón az erős és jóárasított ASUS TUF gamer laptopok



|

A berlini IFA kiállításon megnéztük a tajvani gyártó játékosoknak szánt új, ráadásul kedvező árú notebookjait, és persze a videó-felvevőt se hagytuk kikapcsolva, hogy ti is megnézhessetek mindent.

Hirdetés

Az ASUS szereti a három betűsre rövidíthető márkaneveket, így már a nyár eleji Computexen is rácsodálkozhattunk a ROG márka alá tartozó TUF családra. A berlini IFA kiállításra ismét hoztak ebből a sorozatból egy rakás újdonságot, amikre le is csaptunk gyorsan. Először jöjjön a szöveg és kép, aztán pedig a videó, utána pedig ti jöttök a komment-szekcióban, várjuk a véleményeteket az új gépekről!

Hirdetés

A TUF Gaminget a ROG Strix alá pozicionálják árban és teljesítményben, tehát egy olyan hardverről beszélünk, amellyel azok is beléphetnek a gaming notebookok világába, akik az eddigi modelleket még nem tudták kigazdálkodni. Az általunk megnézett gépben egy Core i7-8750H processzor dolgozik, ami már eleve nem gyenge alap, de belefértz egy GTX 1060 grafikus vezérlő is, tehát nem próbálkoznak olyasmivel, hogy egy épphogy elegendő 1050-nel próbálnak gamernek eladni egy laptopot. A 15 hüvelykes kijelzővel szerelt, 505-ös számozású példány ráadásul szintén megkapta a NanoEdge kávát, tehát nagyon vékony keret marad a kijelző szélén, de még így is felfért a felső csíkra a webkamera.

A billentyűzet is kifejezetten jó minőségű, természetesen az előre kiemelt WASD gombokkal, hiszen tudjuk jól, hogy a legtöbb TUF-tulajdonos nem a Háború és béke folytatását írja majd meg ezeken, hanem bizony ezt a négy gombot nyüstöli a leginkább. A problémamentes hálózati és netes játékok érdekében nem hiányzik sem a Gigabit Ethernet, sem pedig az ac szabványú wifi sem, és választhatunk olyan modellt is, amelybe M.2 NVMe SSD-t szereltek, de még egy HDD is elfér mellé. Ami a hab a tortán: a gamer-szinten jónak számító árszint mellett egy 144 Hz-es IPS kijelzőt kapott a gép, tehát a látványra sem lehet panaszunk.

Az 505-ös modell mellett a 705-ös számozásút is megnéztük: ez már értelemszerűen 17 hüvelykes kijelzővel érkezik, és még így is a ROG Strix alatt tud maradni árban. A szálcsiszolt dizájnból itt is kiemelkedik a WASD "szentnégyesség", és örömmel láttuk, hogy még ide is befért egy 144 Hz-es IPS kijelző.

Mutatjuk a két gépet videón is, aztán jöhetnek a hozzászólások, ki szeretne egy (vagy több) ilyet otthonra!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.