Hirdetés

Xbox Series X konzolról streamelnél? Mutatjuk, mit kell tenned



|

Elődjéhez hasonlóan az Xbox Series X konzol is lehetővé teszi a streamelést a Twitch appon keresztül, ehhez ráadásul csak egy egyszerű beállítás szükséges.

Hirdetés

Manapság egy következő-generációs konzol már nem képviselhet teljes értéket anélkül, hogy képes legyen streamelni olyan platformokon keresztül, mint a Twitch vagy a YouTube. Az Xbox One-hoz hasonlóan pedig egy app segítségével az Xbox Series X is képes természetesen a Twitchen keresztül streamelni. Lehetőség van rá, hogy kizárólag a képernyő tartalmát osszuk így meg, de az is beállítható, hogy egy USB-S webkamera segítségével a játékos reakcióit is felvegye az alkalmazás. 

Mindezekhez nyilván szükség van egy aktív Twitch-fiókra, valamint ennek hozzákapcsolására az új konzolhoz. Az Xbox Series X kontrollerén pedig van is egy új megosztás gomb, ami lehetővé teszi képernyőképek és rövid klipek készítését. A közvetítést még nem, de az Xbox gomb felhozza a streamingappok megnyitásának és a közvetítésnek a lehetőségét. 

Hirdetés

Így állíthatod be az online streaminget

Első körben az adatvédelmi beállításokat kell ellenőrizned, és megbizonyosodnod arról, hogy a játékmenet közvetítése engedélyezve van. Ehhez:

  1. Nyomd meg az Xbox gombot. 
  2. Menj a Profile & System > Settings > General > Online safety & family > Privacy & online safety menübe. 
  3. Válaszd az Xbox Live privacyt, majd a View details & customize lehetőségnél válaszd a Game content opciót. 
  4. Ezután görgess el a You can broadcast gameplay részig, majd válaszd az Allow lehetőséget. 

Amennyiben a játékmenet mellett a saját reakcióidat is felvennéd, egy webkamerára is szükséged lesz. A Microsoftnak van is egy ajánlási listája a konkrét modellekről. Olyan kamerát kell beszerezned, aminek van YUY2 vagy NV12 formátuma a közvetítéshez. A legtöbb Logitech és Microsoft LifeCam modell tud ilyet. A webkamera beállításához elegendő azt USB-n keresztül csatlakoztatnod azt az Xbox Series X-hez. 

Jöhet a Twitch

Innentől kezdve már csak az a kérdés, hogy telepítve van-e a Twitch app. Ennek letöltése egyszerű, az Xbox gomb után a Store > Apps > Twitch résznél lehet telepíteni, azután pedig bejelentkezni az Xbox gomb megnyomását követően a My games & apps > See all > Apps résznél kell.  A bejelentkezés után már lehet is közvetíteni mások számára, illetve több opció is testre szabható, mint például a bitráta vagy a frame-ráta. 

Ezen felül fontos, hogy le legyen töltve az Xbox mobile app is, ez gondoskodik róla, hogy az új megosztás gombbal elkészüljenek a képernyőképek és rövid videoklipek. 

A streaming YouTube-on vagy Facebook Gamingen keresztül jelenleg nem támogatott, és egyelőre azt sem tudni, hogy ez változik-e a jövőben. Esély persze mindenképpen van rá. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.