Hirdetés

Így lehet igazán rémisztően felhasználni a mesterséges intelligenciát



|

Kiszivárgott egy új modell, amelyben az online játékokban azért vetnék be a mesterséges intelligenciát, hogy még több pénzt csikarjanak ki a felhasználókból.

Hirdetés

A technológia önmagában - általában - sosem rossz, igazából minden attól függ, hogy az emberek mire és hogyan kívánják azt használni. A mesterséges intelligencia például lehet a barátunk, de az ellenségünk is. 

Hirdetés

Most előkerült egy olyan árbevételi modell, amelyben azért használnák fel az online játékokban a mesterséges intelligenciát, hogy még több pénzt csikarjanak ki a felhasználókból. Az AI minden egyes pillanatban úgy manipulálná a játékmenetet, hogy az újabb és újabb mikrotranzakciók felé tereljen minket. 

A játékban így semmi nem lenne fix, és miközben az otthonunkat is feltérképezik, és összevetik az online "ujjlenyomatunkkal", megalkotnak rólunk egy olyan gazdasági képet, amely alapján a cégek számára lehető legjobb árbevételi modellt állítják össze, és alkalmazzák rajtunk. A lényeg az, hogy az AI-támogatott online játékmodell több és több in-app vásárlást generáljon. 

Az ismeretlen forrás által kiszivárogtatott dokumentumok mindenesetre elég részletesek ahhoz, hogy márkákat és neveket is említsenek a részletek mellett. 

A mesterséges intelligencia a játékmenet alatt folyamatosan módosítja majd a történéseket, hogy a játékosok műveletei soha ne a kívánt hatást érjék el. Így gyakorlatilag lehetetlen győzni vagy sikerrel járni, ellenben mindig úgy érezzük, hogy ideje költeni valamilyen tárgyra, erőforrásra. 

A teljes prezentáció oldalai ide kattintva érhetőek el

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.