Hirdetés

Így lesz igazán biztonságos a Windows 11



|

A Microsoft operációs rendszerébe szép számmal kerültek biztonsági funkciók, azonban alapértelmezés szerint nem mindegyik aktív. Ezeket érdemes bekapcsolni.

Hirdetés

A Windows 11 alaphelyzetben is elég jól felszerelt a biztonsági funkciók tekintetében, azonban a Microsoft folyamatosan fejleszti, és újabb szolgáltatásokat vezet be. Azonban ez nem jelenti azt, hogy telepítést követően a rendszer máris tökéletes biztonságot nyújt, hiszen vannak olyan szolgáltatások, amelyek alapesetben nincsenek engedélyezve, másoknál pedig a beállításokon kell kicsit változtatni, hogy minden a lehető leghatékonyabb legyen. Cikkünkben megmutatjuk, mit érdemes nemcsak egy friss, hanem egy régebben használatba vett rendszer esetén is átnézni.

Kezdjük a sort a Defenderrel és a beépített tűzfallal, hiszen ez a két funkció alapértelmezés szerint aktív, ezért csak azt kell ellenőrizni, hogy valóban be vannak-e kapcsolva vagy sem. Természetesen ha másik szoftvert használsz helyettük, akkor nem szükséges aktiválni sem a beépített vírusvédelmet, sem a tűzfalat. Nyomd meg a [WIN + I] billentyűkombinációt, majd a keresőmezőbe gépeld be a "biztonság" szót; a találati listában megjelenik a Windows biztonság beállításai menüpont, ezt válaszd. Ha mindenhol zöld pipát látsz, akkor minden rendben. Ha viszont akár a vírusirtó, akár a tűzfal ki van kapcsolva, azt látni fogod; ebben az esetben kattints a kérdéses szolgáltatásra, és aktiváld az összes kikapcsolt funkcióját.

Gyere, és legyél te is PCW Max tag!

Olvasd tovább minden cikkünket és élvezd a tagoknak járó extra kedvezményeket egész hónapban akár egy pizzaszelet áráért!

Kipróbálom
Már előfizető vagyok, bejelentkezem
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.