Hirdetés

Így néz ki a Logitech és a Tencent hordozható konzolja



|

A nyilvánosságra került képekre pánikszerűn reagált a Logitech, ezzel is bizonyítva hitelességüket.

Hirdetés

Egyeseket talán meglephet, de már rég nem a konzolok vagy a PC számít a videojáték-ipar elsődleges bevételi forrásának, hanem a mobil platformok, azaz az iOS-t és az Androidot futtató okostelefonok milliárdjai, kiegészülve a tabletekkel. Annak viszont, aki a hordozhatóságon túl prémium játékélményre is vágyik (na nem mintha nem léteznének pofás látványvilágú, gondosan kidolgozott, kellően komplex mobiljátékok), dedikált játékgép kell. Ezt a piacot a Nintendo Switch és a friss Steam Deck fedi le, de hamarosan érkezik a kiváló gamer perifériáiról ismert Logitech és a világ vezető videojátékos cége, a kínai Tencent együttműködéséből született, egyelőre név nélküli kézi konzol, hogy követeljen magának egy szeletet az egyre növekvő tortából.

Kettejük közös közleményéből csupán annyit lehetett kihámozni, hogy a szóban forgó szerkezet voltaképp egy streamgép, tehát nem saját erőből futtatja az alkalmazásokat, hanem felhőtechnológiát vesz igénybe, jelesül az Nvidia GeForce Now és az Xbox Cloud Gaming szolgáltatásokat. A konzolt magát akkor még nem láthattuk.

Hirdetés

Néhány órája azonban kikerült az internetre pár kép, amelyeket a Logitech igyekezett leszedetni, de törekvését nem koronázta siker. Evan Blass, egy ismert szivárogtató áll a történtek hátterében, aki a Twitteren tette közzé a Logitech G Gaming Handheldként emlegetett eszközről készült fotókat. Ezek azt sugallják, hogy erősen módosított, Android-alapú operációs rendszert használ a  konzol, amelynek kialakítása a Switch által diktált divatot követi, aszimmetrikus elrendezésű analóg karokkal, 4 funkciógombbal, a bal oldalon d-paddal, jobb oldalt 4 akciógombbal, középen 16:9-es arányú, feltehetően 7 vagy 8 hüvelykes kijelzővel. És persze a ravaszok és a vállgombok sem maradtak le.

Ami igazán érdekes, hogy az Xbox, az Nvidia, a Steam, a YouTube és a Chrome ikonja mellett ott virít a Google Play is, mintegy arra utalva, hogy a konzol képes natívan futtatni akár a legfrissebb mobiljátékokat is. Erről ugyanis egy szó sem esett a közleményben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.