Hirdetés

Így teheted gyorsabbá a játékokat a Windows 11-en



|

Hasznos tippekkel sietett a gamerek segítségére a Microsoft.

Hirdetés

A Windows 11 ugyan már lassan egy éve megjelent, a vezető PC-s játékáruház, a Steam szeptemberi statisztikái szerint viszont a felhasználók 68,49%-a továbbra is kitart az előző generációs operációs rendszer, a 2025 októberéig támogatott Windows 10 mellett.

A lassú adaptációban a Windows 11 gyermekbetegségeitől való félelem mellett az új rendszer vaskos gépigényének is komoly szerepe lehet, hiszen ez sok PC-t eleve kizár a körből, míg mások a játékbeli teljesítmény csökkenésétől tartva odázzák el a telepítést. A Microsoft most az utóbbi csoportot igyekszik meggyőzni egy blogposzttal, amelyben a belassulás elkerülésére szolgálnak tippekkel.

Hirdetés

A redmondiak lényegében két biztonsági funkció, a Hypervisor-protected Code Integrity (HVCI) és a Virtual Machine Platform (VMP) kikapcsolását javasolják, amelyhez az alábbi képernyőfotókkal igyekeznek segítséget nyújtani.

A Microsoft sajnos nem közli, hogy pontosan mekkora teljesítménybeli ugrás érhető el az alapértelmezetten aktivált funkciók kilövésével, de a tippekről beszámoló Tom's Hardware egy korábbi, házon belüli tesztből kiindulva arra következtet, hogy 5-10% körül mozoghat a trükkök együttes hatékonysága.

A redmondiak ugyanakkor arra is figyelmeztetnek, hogy a HVCI és a VMP nélkül sérülékenyebb lehet a számítógépünk, így csak a biztonsági funkciók ideiglenes kiiktatását javasolják.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.