Hirdetés

Így teljesít az Intel Arc A750 videokártya az RTX 3060-hoz képest



|

A cég egy új videón mutatja be az Arc széria következő tagját, bár az eredmények sajnos nem annyira meggyőzőek, mint remélhettük.

Hirdetés

Az Intelt ugye elsősorban CPU-gyártóként ismerjük és hiába látja el már nagyon régóta GPU-val is a processzorait, nem igazán várta a cégtől senki, hogy felvegye a versenyt a Nvidiával és az AMD-vel a dedikált GPU-k rendkívül kompetitív piacán.

Ez most hamarosan megváltozik, ugyanis már csak kevés választ el bennünket attól, hogy piacra kerüljön az Intel Arc széria, amelyben már kifejezetten dedikált GPU-k lesznek. Most pedig meg is nézhetjük működés közben az A-sorozat legerősebb tagját, az A750-et.

Hirdetés

Az Intel saját YouTube-csatornáján megjelent egy új videó, amelyben az A750-es GPU teljesítményét nézhetjük meg. Ugye az Intel konvenciói szerint az Arc 7 sorozat a legerősebb GPU-kat foglalja magába, így joggal várhatnánk el az A750-től izmos teljesítményt, ám a bemutatóban a Cyberpunk 2077 éppen csak eléri a 60fps-t, ami talán nem a legígéretesebb eredmény egy high-end szériától.

Bár az Intel mérései szerint az A750 valamivel jobban teljesít modern játékokban, mint az RTX 3060 (a 30-as sorozat belépő szintű darabja), a videóban szerepel egy zárójeles megjegyzés, mely szerint az Arc processzorok nem fogják minden játékban a bemutatott teljesítményt hozni.

A látottak alapján az A750 egyáltalán nem rossz, de sajnos közel sem az a szint, amit egy high-end GPU-tól elvárnánk és egész biztosan nem lesz elég ahhoz, hogy az Intel felvegye a versenyt az RTX sorozattal.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.