Hirdetés

Így vágta tönkre az Amazon MMO-ja az EVGA RTX 3090-es kártyákat



|

A vállalat belső vizsgálata után fény derült sok apró részletre, a meghibásodott kártyákat természetesen azonnal cserélték.

Hirdetés

Nagyon nehezen akar beindulni az Amazon MMORPG játékának szekere. Többszöri halasztás után nemrég végre egy béta keretén belül kipróbálhatták a rajongók, de a vezető hír nem az volt, hogy mennyi tartalom van a játékban, hanem hogy elfüstölnek tőle a milliós áron vásárolt RTX 3090-ek. A hibát az EVGA kártyái produkálták, meg nem erősített források pedig más modellekről is beszámoltak, de ezekre azóta sincs bizonyíték.

Hirdetés

Az EVGA szóvivője elmondta, hogy körülbelül két tucat RTX 3090 hibásodott meg, amelyek mindegyike egy korai, 2020-as gyártási ciklusból származott. A röntgenes analízis kimutatta, hogy a MOSFET körüli forrasztásokkal volt probléma. A játék fejlesztői nem szabályozták a maximális fps-számot, így a menüben és a töltőképernyők alatt ez simán felugrott 1000 fölé egy RTX 3090-nel, a hirtelen terhelés pedig bizonyára odavágta a kártyákat.

Korábbi teóriák szerint a ventillátor-szabályzó volt a hibás, az EVGA azonban megerősítette, hogy ennek semmi köze a meghibásodáshoz. Azóta kiadtak azért egy frissítést a mikrokontrollerhez, így már a külsős programok, mint a GPU-Z és a HWInfo sem látják hibásnak az egyébként jól működő hardvert. Azt nem tudjuk, mennyi kártyát adott el az EVGA, de a szóvivő szerint jóval kevesebb mint 1% volt érintett a meghibásodásban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.