Hirdetés

Így vásárolj használt VGA-t



|

A használt hardverek piacát sokan igazi vadnyugatnak tartják, de valójában nem annyira borús a helyzet.

Hirdetés

Nemrég fejeztük be az aktuális GeForce és Radeon csúcskártyák közös tesztjét, és a cikk elkészülte közben azon gondolkodtunk, hogy egyébként tényleg hajlandók lennénk-e az új árat kifizetni ezekért a "csodákért". Lassan unalomig ismételjük, de ettől még tény marad, hogy ha most szeretnél felső kategóriás videokártyát újonnan vásárolni, akkor félmillió forintról indul a játék, ezt pedig még a tehetősebb felhasználók is nehezen emésztik meg. A mindennapokra jellemző cash-flow egy családon belül egyre magasabb, de még azok is értetlenkedve csóválják a fejüket, akik jelentős mennyiségű pénzt tudnak áldozni PC-jük naprakészen tartására.

Tegyünk pontot ennek a gondolatnak a végére: egy új videokártya vásárlása egyszerűen túl drága. Természetesen lehet lejjebb ugrálni a kategóriákban, de minden egyes szinten problémás az ún. ár-érték arány, belépőszinten sincs megnyugtató, évekre elegendő teljesítményt nyújtó megoldás. Csak pörgeted és pörgeted a webshopok oldalait, figyeled az időszakos akciókat, mégsincs semmi. Pedig csábít a bontatlan doboz, a többéves gyártói garancia és az érintetlen, leragasztott zacskóban pihenő hardver illata. Álmodozni és emlékezni mindig szabad, de most inkább annak jött el az ideje, hogy egy kicsit kikerülj a komfortzónából, és tegyél egy körutat a használt hardverek piacán. Vadnyugat vagy sem, itt is emberek értékesítenek: magánszemélyek, akiknek pontosan ugyanaz a céljuk, mint a bolti eladóknak: eladni a terméket az elvárt összegen. Mondhatod, hogy azért ez nagyon más, kevésbé szabályozott terület, ahol állandó átverések, hazudozások szedik naiv áldozataikat. Ha pedig videokártyáról van szó, mindenki selejtes, hibás alkatrészt akar rásózni a másikra, nem kell ez neked.

Most dőlj hátra, és állj tudatos vásárlóként a témához. Megmutatjuk, miképp tudod leellenőrizni a kiszemelt VGA állapotát, és melyek azok a pontok, amikor egyszerűen nemet kell mondanod. Csak haladj végig ezeken a lépéseken, és sokkal több esélyed lesz egy jó videokártya beszerzésére. Lehet, hogy nem lesz új, de nem is fizettél ki egy-kéthavi bért érte.

Gyere, és legyél te is PCW Max tag!

Olvasd tovább minden cikkünket és élvezd a tagoknak járó extra kedvezményeket egész hónapban akár egy pizzaszelet áráért!

Kipróbálom
Már előfizető vagyok, bejelentkezem
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.