Hirdetés

Ilyen brutális hűtők készültek a 900 W-os RTX 4000-es kártyákra



|

Bár a modell sosem látott napvilágot, a jelek szerint az Nvidia kísérletezett a szörnyeteggel.

Hirdetés

Néhány nappal ezelőtt mi is beszámoltunk arról, hogy az RTX 4090 Ti ugyan csőben van az Nvidiánál, de a közeljövőben még biztosan nem találkozunk vele a boltok kínálatát böngészve, a tesztek során ugyanis a hardver hol a tápegységet, hol saját magát is képes volt megolvasztani. Belsős információk szerint nem valami 7-800 W-os szörnyről van szó, de a 600 W-ot stabilan felvette a kártya.

Nos, úgy tűnik, hogy a háttérben mégis csak készül, vagy legalábbis készült egy ennél is komolyabb hardver, a kínai Chiphell fórumon ugyanis felbukkant pár kép arról a hűtőről, amit a pletykák szerint egy olyan RTX 4000-es kártyára szántak, ami akár 900 W felvételére is képes lett volna.

Hirdetés

A pletykák szerint egy ideig kísérleteztek a dologgal az Nvidia mérnökei, de végül elvetették a terveket, amin egyáltalán nem csodálkozunk: már az RTX 4090 is hatalmas, ezt a hűtőt pedig ránézésre nem is vízszintesen, hanem függőlegesen illesztették volna rá a GPU-ra, amivel még a legnagyobb gépházakba is nehezen fért volna be.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.