Hirdetés

Ilyenek lesznek a laptopokba szánt RTX 4000-es videokártyák



|

Nem kell már sokat várnunk az RTX 4000-es videokártyákkal szerelt laptopok megjelenésére.

Hirdetés

Azon gondolkodsz, hogy új hordozható eszközt vegyél, de meg szeretnéd várni az RTX 4000-es GPU-k debütálását? Szerencséd van, egy kiszivárgott dokumentum szerint ugyanis már nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy feltűnjenek az első ilyen eszközök a piacon, sőt, specifikációt is tudunk több GPU-hoz.

Korábban már pletykáltak a laptopokba szánt RTX 4050 létezéséről, most azonban a nagyobb teljesítményű variációkról is lehullott a lepel.

A Wccftech csapatához jutottak el kiszivárgott Time Spy benchmark eredmények, amikben a laptopokba szánt RTX 4000-es videokártyák nevei szerepelnek. Egészen pontosan az RTX 4070-ről, az RTX 4080-ról és az RTX 4080 Ti-ról van szó. Ezek a GPU-k minden bizonnyal feltűnnek majd a CES 2023-on, addig pedig még a nevük is változhat, alább viszont van már néhány érdekes specifikáció.

Hirdetés

A legerősebb kártya, tehát az RTX 4080 Ti a jelenlegi információk szerint 16GB memóriával érkezik, az RTX 4050-ről azonban most semmilyen említés nincs, a legvisszafogottabb modell az RTX 4070. A mérések szerint a kártyák körülbelül 30%-kal erősebbek, mint az Ampere-es elődjeik, bár az sincs tisztázva, hogy ez nyers teljesítmény, vagy a DLSS 3 segítségével jöttek a számok.

Mint mindig, ezeket a híreket is érdemes fenntartásokkal kezelni, pláne az Nvidia esetében, akik előszeretettel nevezik át a már ismert videokártyáikat, de a CES 2023-on mindenre fény derül, nem kell már sokat várnunk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.