Hirdetés

Integrált GPU-val érkezhetnek a Ryzen 4-processzorok



|

Kiszivárgott dokumentumok arra utalnak, hogy grafikai fronton is erősítene az AMD a processzorai következő generációjánál.

Hirdetés

Az Intellel ellentétben az AMD processzoraiból hiányzik az integrált grafikus chip, hiszen a pirosak egy külön termékcsaládban, az APU-sorozatban kínálják ezt a megoldást. Egy friss szivárgásból viszont arra következtethetünk, hogy a (várhatóan) jövőre érkező Zen 4-ből már nem spórolják ki a GPU-t sem.

Az értesülés forrásai azok a belsős dokumentumok, melyek a hardvergyártó Gigabyte-ot ért zsarolóvírusos támadás során kerültek az internetre.

Hirdetés

Elsőként a Chips and Cheese szúrta ki, hogy az anyagok 3 CPU-kategóriát említenek az új AM5 foglalathoz, melyek közül elvileg mindegyik "hibrid GFX támogatással" érkezik. Ez pedig az integrált GPU-t takarhatja. Az ugyan nem derül ki a leírásból, hogy melyik architektúrát használják majd az új chipek, de a korábbi pletykák az RDNA2-t valószínűsítik. A nemrég piacra dobott Ryzen 5000G-szériás APU-k a Vegára épülnek.

A zsarolók által ellopott anyagokból azt is sikerült kibogarászni, hogy a Ryzen 4 processzorok négy DisplayPort interfészt támogathatnak, és hogy az integrált GPU-k maximum 4K/60Hz megjelenítésre képesek, amit természetesen nem játékokra kell érteni, hanem általában a csatlakoztatott kijelzőre.

A Chip and Cheese szerint továbbá arra utaló jelek is vannak a dokumentumokban, hogy az új generációban is lesznek olyan CPU-k, melyekből hiányzik az integrált grafika, hasonlóan az Intel F-szériás processzoraihoz.

Biztosat persze csak az AMD hivatalos bejelentése után tudhatunk majd, aminek egyelőre még dátuma sincs.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.