Hirdetés

Inzone - fejhallgatókkal és monitorokkal támad a Sony gamer termékcsaládja



|

3D-hangzású headsetekkel és PS5-exkluzív extrákkal felvértezett megjelenítőkkel csábítaná el a játékosokat a Sony.

Hirdetés

A történelem tíz legsikeresebb játékkonzoljából négyet is a Sony jegyez, köztük az abszolút listavezető PlayStation 2-vel, így nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy a cégnél oda-vissza ismerik a dörgést, ha a játékokról van szó.

Ezért is izgalmas fejlemény, hogy az Inzone képében a vállalat most egy vadonatúj gamer termékcsaláddal állt elő, benne három fejhallgatóval és két prémium monitorral. A leleplezett újdonságok egyetlen ökoszisztémát alkotnak, és szerencsére nem csak a PlayStation-tulajdonosoknak szólnak.

Hirdetés

Inzone H9, H7 és H3 - maximális beleélés

Az Inzone nem is japán produktum lenne, ha a marketingesek nem találtak volna ki hozzá egy jól csengő mottót, ami ezúttal a "Fill gamers with emotion", azaz a játékosok érzelmekkel való feltöltése lett. A három árkategóriában, Inzone H9, H7 és H3 néven támadó fejhallgatóknál pedig ez elsősorban a 3D-s térbeli hangzásban (360 Spatial Sound) nyilvánul meg, melynek hála úgy érzékelhetjük a környezetünket és a benne elhelyezkedő szereplőket (pl. az ellenségeket), mintha valóban ott lennénk. Fontos azonban, hogy a virtualizációs szoftverrel optimalizált megoldás csak PC-n érhető el, ahol a tökéletesebb élmény kedvéért a játékosok még személyre szabott hangprofilokat is használhatnak.

Sony Inzone H3

A választék csúcsán elhelyezkedő, vezeték nélküli Inzone H9 aktív zajszűréssel, Soft-fit fantázianevű bőr fülpárnákkal és beépített világítással kényeztet, 32 órás üzemidő mellett. Az arany középutat az ugyancsak vezeték nélküli H7 képviseli, itt nejlon fülpárnát és 40 órás üzemidőt kapunk. A belépő szintet jelentő H3 vezetéken keresztül csatlakozik, viszont mindhárom modell támogatja a 3D-hangzást és a Bluetooth-alapú team chatet, mikrofonjaik pedig a Discord tanúsítványával büszkélkednek.

A H9 és a H7 esetében a Type-C csatlakozón keresztül érkező gyorstöltés mindössze 10 perc táplálással 1 óra játékidőt ígér, a chatből és a játékokból érkező hangok egyensúlyát pedig a fejhallgatókon elhelyezett gombbal, vagy a dedikált PC-s szoftverrel variálhatjuk.  A H9-ért 300 eurót, a H7-ért 250 eurót, a H3-ért pedig 100 eurót kérnek a japánok, a fejhallgatók már júliusban boltokba kerülnek.

Inzone M9 és M3 - PlayStation 5-re hangolva

Az Inzone monitoros kínálata két 27 hüvelykes, 16:9-es IPS LCD megjelenítőből áll, ám míg az M9 4K-s felbontásban és 144 Hz-es képfrissítéssel pörgeti a játékokat, az M3-ba egy 240 Hz-es Full HD panel került. A hasonlóságokat illetően mindkét modell 1 ms-os késleltetéssel kecsegtet, támogatják az Nvidia G-Sync technológiát (az AMD Freesyncet sajnos nem), beépített KVM switchet és tükröződésmentes bevonatot kaptak, valamint 1,07 milliárd színt jelenítenek meg. A Sony emellett kiemelte a monitorok széles körű beállításokat biztosító talpát és a kábelek megzabolázását segítő dizájnt is.

Sony Inzone M9

A drágább M9 extrái persze nem merülnek ki a nagyobb felbontásban. A 4K-s monitor mindenekelőtt a 96 zónás Full Array Local Dimming (FALD) világítással tűnik ki, valamint teljesíti a DisplayHDR600 szabványt, szemben az M3 DisplayHDR400-as tanúsítványával. További előny a 95%-os DCI-P3 lefedettség, míg az M3 az sRGB színskála 99%-ával birkózik meg. Végezetül pedig az M9-ből a gamer termékek elengedhetetlen extráját, a LED-világítást sem spórolták ki.

Habár az Inzone-monitorok értelemszerűen bármilyen, HDMI 2.1-es forrással kompatibilisek, a Sony két PlayStation 5-exluzív funkcióval is felvértezte őket. Az egyik az Auto HDR Tone Mapping technológia,  amely automatikusan az érzékelt megjelenítőhöz igazítja a HDR-beállításokat, így még a különösen kontrasztos jeleneteknél sem vesznek el a részletek. A másik pedig az Auto Genre Picture Mode, melynek révén a monitor automatikusan vált a mozis és a gaming megjelenítés között, amikor például egy streaming alkalmazásból ugrunk vissza a játékba.

Sony Inzone M3

Akár más konzolokon vagy PC-n is élvezhetjük viszont az olyan kisegítő lehetőségeket, mint a kontrasztot és a fényerőt kiegyensúlyozó FPS game picture mode, a fekete különféle árnyalatait finomhangoló Black Equalizer, az állítható célkeresztek, valamint a beépített játékidő- és fps-számláló. A 2x2 W-os hangszórókkal felszerelt monitorokon 2 db HDMI 2.1-es, 1 db DisplayPort 1.4-es, 1 db USB Type-C, 1 db USB Type-B (upstream) és 3 db USB Type-A (downstream) csatlakozót találunk, az elengedhetetlen 3,5 mm-es audio kimenettel.

Mindezért az Inzone M9 esetében 1099 eurót számolnak fel a japánok, az Inzone M3 árát viszont nem árulták el. Ami pedig a megjelenési dátumot illeti, az M9 2022 nyarától, az M3  2022 telétől elérhető a Sony viszonteladóinál.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.