Hirdetés

IObit Malware Fighter 5 Pro teszt: háromlábú harcos



|

Dupla motoros kialakítás, amelyből az egyik modult a BitDefender adja. Elvileg minden adott a sikerhez. Elvileg.

Hirdetés

Zsarolóvírusok korát éljük, így mindenkinek érdemes valamilyen biztonsági szoftvert igénybe vennie. Az IObit Malware Fighter 5 kifejezetten erre a problémára koncentráló modult is kínál, így kézenfekvő választásnak tűnhet; utánanéztünk, hogy mennyire érdemes a figyelemre. A program ingyenes (Free) és fizetős változatban (Pro) kapható, utóbbiból 30 napos próbaváltozat is van.

Nem egészen egyértelmű, hogy a Pro próbaverzió tudása mennyiben különbözik az éves előfizetéssel felvértezett termékétől; a felület tanúsága szerint minden védelmi modul aktív, mégis felbukkan a Pro verziókat aktiválni hivatott gomb. Egy új zsarolóvírus-ellenes funkcióval mindenfajta illetéktelen hozzáféréstől, még az olvasástól is megvédhetjük a kiválasztott fájlokat, fájltípusokat, és kamera-ellenőrző funkciót is építettek a Pro termékbe. Fő kérdés persze, hogy mennyire és mennyiért véd.

Tekintettel arra, hogy saját víruskereső motorja és az anti-ransomware mellett a Bitdefender antivírus modulját is beveti a rendszer, arra számíthatunk, hogy a kártevők felismerésének tekintetében is hasonló teljesítményt kapunk. Sajnos egyelőre a meghatározó víruslaborok nem listázzák a Malware Fightert, így nehéz objektíven összehasonlítani a versenytársakkal.

Hirdetés

Annyit tehettünk, hogy ellenőriztük, kisebb tesztek során mire ment a program. Sajnos a tapasztalatok nem kedvezőek: volt olyan miniteszt, amelynek eredményeképpen a kártevők 87 százalékát kiszűrte, de olyan is, amely szerint csak 42 százalékot. Ennek alapján azt kell mondanunk, hogy az IObit hárommotoros megoldását nem érdemes első számú védelemként bevetni, ráadásul az éves hivatalos díja nem alacsonyabb más, jobban teljesítő termékekénél.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.