Hirdetés

Itt az első teszt a Core i7-8700K-ról



|

Csak október 5-től jelenhetnek meg a CPU tesztjei, de a Lab501 más forrásból szerezte a processzort, és már közzétette a méréseit.

Hirdetés

Bár az Intel Core i7-8700K tesztjei október 5. előtt nem jelenhetnének meg, a Lab501 nem az Inteltől kapta a CPU-t, hanem eltérő forrástól. Emiatt egy Aorus Z370 Ultra Gaming alaplappal már le is tesztelte, a méréseit pedig közzétette. 

Hirdetés

A tesztek szerint a Core i7-8700K felveszi a versenyt a többszálas méréseken a Ryzen 7 1800X processzorral, még úgy is, hogy két maggal kevesebbet kínál. Az egyszálas méréseken pedig egyértelmű előnyben van az Intel megoldása. 

A Core i7-8700K megszorongatja továbbá a Core i7-es Skylake-X CPU-kat, mint a Core i7-7800X vagy a Core i7-7820X, ugyanis majdnem ugyanolyan többszálas teljesítményt kínál, de kedvezőbb áron. 

A Turbo Boost melletti, 4,2 GHz-es frekvenciákat is jobban képes fenntartani a Core i7-8700K, mint az Intel Core X szériás HEDT lapkái, vagyis a játékokban is jobb teljesítményre képes. Persze a mai címekhez még mindig nem kell 6 mag, ugyanakkor a fenntartható magas órajelek miatt a gamer-PC-k világának egyik leggyorsabb processzora lehet a Core i7-8700K. A teszteken ráadásul az 5,1 GHz-es értéket is viszonylag könnyen elérték, és plusz hő ide vagy oda, HEDT-szintű teljesítményt kaptak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.