Hirdetés

Itt az NVIDIA RTX 3060 Ti, már az első mérések is nyilvánosak



|

Az NVIDIA saját kiadása és a Founders Edition mellett az ASUS, a Gigabyte és az MSI modelljeit is kipróbálták, ezért jól látható, melyik verzió miben kerekedik a többi fölé. Egy biztos, az új kártya tényleg hozza a 2080 Super szintjét.

Hirdetés

Az NVIDIA ma bejelentette a GeForce RTX 3060 Ti grafikus vezérlőt, amely az RTX 2060 Super utódjaként amolyan "megfizethető, de sokat tudó" kategóriában indul. Az amerikai induló ára 399 dollár, és mától el is érhető (persze a nagy víz túloldalán). A kártya ugyanarra a 8 nanométeres GA104 alapra épül, mint a 499 dolláros RTX 3070, de a teljesítményét visszafogja az óvatosabb összeállítás (38 SM, 19 TPC, 4864 CUDA mag, 152 Tensor mag, 38 RT mag, 152 TMU és 80 ROP).

Hirdetés

At RTX 3060 Ti memóriakiosztása is az RTX 2060 Supert idézi, 8 GB GDDR6-tal szerelték fel (256-bit, 14 Gbps, ami 448 GB/s sávszélességet jelent). Az új kártyából Founders Edition is készült az RTX 3070 Founders Edition külső jegyeit átvéve annyi különbséggel, hogy a "fegyver-metál" színt ezüstösebb fémes árnyalat veszi át a hűtő keretén. Ez persze csak a referencia-kártyákra igaz, a hardvergyártók szépen ráhúzták a saját dizájnjaikat.

Az NVIDIA szerint teljesítmény terén az RTX 2080 Super szintjét hozza az új kártya, tehát simán elérhető vele az, hogy 1440p felbontáson az RTX-et is bekapcsolva játsszunk.

Az NVIDIA partnerei máris bejelentették első saját modelljeiket, amik persze külső és belső jegyeiket tekintve is eltérnek a referenciától. Első körben az MSI RTX 3060 Ti Gaming X Trio, az ASUS TUF RTX 3060 Ti, valamint a Gigabyte RTX 3060 Ti Eagle verziókról találtunk egy laza 24 oldalas összehasonlítást, ahol referenciaként persze megjelenik az eredeti NVIDIA Founders Edition is. Az alábbi ábrán az OC3D cikkében látható órajel-mérések szerepelnek.

Az ASUS TUF modelljét az oldal információi szerint az Egyesült Királyságban 459 angol fontért lehet beszerezni, az MSI verziója 450 fontba, míg a Gigabyte-é 380 fontba kerül. Ehhez képest a tesztelők nem hirdettek egyértelmű győztest, leírásuk szerint három különböző utat láthattak arra, mit lehet kihozni a 3060 Ti-ből. Azért persze plecsniben az MSI Gaming X Trio kapta a legjobbat, a Gigabyte az ár-érték matricával büszkélkedhet, az ASUS esetében viszont nem jutott "díjazás".

Mi persze már tűkön ülve várjuk, hogy hozzánk is megérkezzenek az első tesztalanyok, aztán szanaszét izzítjuk őket, hogy megmutathassuk saját tapasztalatainkat. Kíváncsiak vagyunk arra is, hogy a nyugatabbra még egész szépnek látszó árak hogy alakulnak majd mifelénk a vámmal, áfával és ecsébb hordalékkal megfűszerezve, és így is olyan jó vétel lesz-e ez a kategória.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.