Hirdetés

Itt vannak az MSI első alaplapjai a Ryzen 5000 processzorokhoz



|

Az MSI MEG B550 Unify-X és MEG B550 Unify alaplapjai egyaránt készen állnak a Zen 3-alapú, Ryzen 5000-es AMD processzorok támogatására.

Hirdetés

Az MSI már most megvillantotta a legújabb, B550 lapkakészletre építő alaplapjait, amelyek már teljes mértékben támogatják az AMD következő-generációs, Zen 3-alapú, Ryzen 5000-es asztali processzorait.

A MEG B550 Unify széria az extrém tuningra és a magas órajelekre koncentrál, memóriánál például a DDR4-5800 is támogatott. 

Hirdetés

Az MSI MEG B550 Unify-X a drágább a két újdonság közül, ez nagyjából 299 dollárba kerül majd. Az AM4-es foglalatot 14+2+1-es dizájnt jellemzi, a VRM és a foglalat két 8-tűs csatlakozón keresztül kap energiát. A PCB 6-rétegű, szerverszintű anyagokból van, a Ryzen 5000 asztali chipek pedig már gyárilag támogatottak.

A VRM-ek hűtését dupla hűtőbordás blokkal, alumínium borítással oldották meg, mindezt hőcsőhöz kapcsolták. Két x16 PCIe slot mellett két x1 PCIe slot és négy M.2 slot is akad. Ez utóbbiak Frozr hűtőbordát is kaptak, alul pedig három PCH-s borda található. Aktív hűtés itt nincs, PCIe Gen 4-támogatás viszont van, ahogy 6 SATA III port, 7.1-es audio, 2.5G-s LAN, WiFi 6, HDMI 2.1 is például. 

Az MSI MEG B550 Unify megtartja az X modell minden tulajdonságát, de 279 dollárba kerül, mert a 2 DIMM-es dizájn helyett négy DIMM-et kínál. Az X-es variánst tehát kifejezetten a tuning szerelmeseire szabták.

A további részletek a következő hónapokra várhatóak, az alaplapok nagyjából a Ryzen 5000-es processzorokkal egyszerre jelennek meg. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.