Hirdetés

Itt vannak az Xbox Series X/S új külső tárhelyei, de nem fognak örülni a játékosok



|

Nem jött be az előzetes jóslat, a Western Digital csak egy kicsit adja olcsóbban a dedikált Xbox SSD-t.

Hirdetés

A több mint három éve piacra dobott aktuális konzolgeneráció esetében a Microsoft úgy döntött, hogy egyetlen mozdulattal teszi lehetővé az Xbox Series X és a gyengébb Xbox Series S tárhelyének utólagos bővítését, ami viszont azzal jár, hogy a dobozok csak egyedi formátumú SSD-ket képesek befogadni.

Ezeket pedig egészen eddig csupán a Seagate gyárthatta, áprilisban viszont feltűnt egy idejekorán élesített hirdetés, amely arról árulkodott, hogy hamarosan a Western Digital is előrukkol a saját, akár 40 dollárral olcsóbb saját variánsaival. Az előbbi jóslat egyértelműen bevált, az utóbbi viszont a közismert népmesét idézve igen is, meg nem is.

Hirdetés

A WD ugyanis nemrég hivatalosan is piacra dobta a WD_BLACK C50 Expansion Card néven futó Xbox bővítőkártyáit 512 GB-os és 1 TB-os méretben, ezek közül viszont csak a 79,99 dolláros kisebb variáns kínál kedvezőbb árat, mint a Seagate 89,99 dolláros saját megoldása. Az 1 TB-os külső SSD mindkét gyártónál 149,99 dollárt kóstál, a Seagate-nél azonban létezik 2 TB-os variáns is (ez 279,99 dollárba kerül).

A teljes képhez viszont az is hozzátartozik, hogy a Western Digital belépése még ezzel együtt is üdvözlendő, a Seagate tárhelyei ugyanis korábban 139,99 és 219,99 dollárba kerültek, ám áprilisban jött egy váratlan árcsökkentés. Magyarán a gyártó előre reagált arra, hogy konkurense támad, és mérsékeltebb árcédulákkal tette versenyképesebbé az ajánlatait.

Végső soron tehát az Xbox Series X és S tulajdonosai most valóban olcsóbban bővíthetik a konzoljuk kapacitását, mint néhány hónappal ezelőtt, a két elérhető gyártó árai között viszont nincs lényegi különbség. Ami a PlayStation 5-öt illeti, ott valamivel több szerelgetéssel, de szabvány M.2 SSD-ket használhatunk, így olcsóbban oldható meg az extra tárhely beszerzése.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.