Hirdetés

Japánban valaki szerencsejátékot csinált a videokártya-vásárlásból



|

Rejtélyes dobozokat lehet venni az Amazonon, amikben GeForce 900-as kártyáktól RTX 3090-ig sokféle GPU rejtőzhet.

Hirdetés

Egészen érdekes és joggal bírálható ötlettel állt elő egy japán eladó, aki a helyi Amazonon loot boxokat, vagy ahogy atyáink nevezték, zsákbamacskákat kezdett el árulni, melyek mindegyike egy-egy videokártyát tartalmaz. A csomagok kb. 30-40 ezer forintba kerülnek, és mind-mind egy videokártyát rejt magában. 

Természetesen nem lennének igazi loot boxok, ha a vásárlók pontosan tudnák, mit kapnak a pénzükért: csak százalékokban adták meg, mennyi esély van arra, hogy adott szériához tartozó GPU lapul a csomagban, és nyilván nagyon szerencsésnek kell lenni, hogy valaki egy GeForce RTX 30-as vagy AMD Radeon RX 6000-es kártyát fogjon ki.

Hirdetés

70% az esély arra, hogy a vásárlók egy GeForce GTX 9-esnél és Radeon RX 300-asnál gyengébb kártyát kapjanak, ami még jelen körülmények között sem ér 30-40 ezret. A dobozok 16%-ában van az imént említett szériák tagjaiból, 8%-ban a GeForce GTX 10-esekből és Radeon RX 500-asokból, 4%-ban az RTX 20-asokból és RX5000-esekből, valamint 2%-ban a GeForce RTX 30-asokból és RX6000-esekből. A kártyák a legújabbak kivételével potenciálisan használtak.

Innen nézve talán meglepő lehet, de már az összeset elkapkodták. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.