Hirdetés

Jelentősen csökkenhettek az Nvidia GPU-k előállítási költségei, de vajon jó ez nekünk is?



|

Nem biztos, hogy a játékosok is érezni fogják a megtakarítást.

Hirdetés

Sajnos még mindig ramaty körülmények uralkodnak a videokártya-piacon, így ha valaki most szeretne PC-t építeni, az jó eséllyel igencsak magas árcédulákba fog botlani.

Sokan így kénytelenek beérni használt hardverekkel, de vannak olyanok is, akik nem éppen törvényes módszerekkel igyekeztek csillapítani a felsőkategóriás GPU utáni vágyukat. Néha azért vannak pozitív fejlemények is, például nemrég felröppent a hír, miszerint az Nvidia spórolt egy kicsit a költségeken, aminek következtében mások is jól járhatnak.

Hirdetés

Friss jelentések szerint a gyártó 8 és 12 százalék közötti csökkenést tudott elérni az előállítási költségekben, és már értesítette is erről az AIC-partnereit, akik szintén részesülhetnek a megtakarítás pozitív hozadékából.

Ám van egy csavar is a sztoriban, ugyanis a WCCFTech már arról írt, hogy ezek a partnerek nem közvetlenül a fogyasztók felé fogják közvetíteni a spórolást, vagyis várhatóan nem eredményeznek alacsonyabb árú videokártyákat. Ehelyett az olyan gépösszerakó csapatok profitálhatnak a dologból, mint az NZXT vagy az Omen PC.

Nincs kizárva, hogy a játékosok így is érzékelhetik a kedvezőbb árakat, csak ennek valószínűleg az lesz majd a feltétele, hogy előre összerakott PC-t vásároljanak valamelyik brigádtól.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.