Hirdetés

Jó árral támad a 16-magos Threadripper CPU



|

Az AMD 16-magos belépőmodellje állítólag 849 dollárba kerül majd.

Hirdetés

Az AMD nem is olyan régen árulta el, hogy legalább kilenc új processzorral készül az asztali csúcskategóriát (HEDT) szolgáló sorozatához. Ezek - egyelőre - maximálisan 16 magot és 32 szálat kínálnak. 

Hirdetés

A belépőmodellt jelentő 16-magos chip a Threadripper 1998 lesz. Ez a lapka 3,20 GHz-es órajellel bír majd, ami boost mellett 3,60 GHz-re emelkedik. A chip fogyasztása 155 watt, és az XFR-t nem támogatja. 

Amennyiben a legutóbbi jelentések hitelesek, akkor a "belépőt" jelentő Threadripper 1998 processzor 849 dolláros vételár mellett lesz vihető. Ez meglehetősen kedvezőnek hangzik, elvégre még az Intel 10-magos Core i9-7900X processzorának is alávág, ami tálcás mennyiségben 999 dollárba kerül. 

Ha a számok pontosak, akkor 150 dollárral kevesebbért 6 maggal többet adna az AMD. Bár az architektúrában rejlő különbséget miatt az Intel megoldásaihoz szemtől-szemben nem ér fel az AMD, a jelentős árelőnyök több mint érdekessé teszik a processzorokat. 

A Threadrippert a szintén új X399-es lapkakészlet kíséri majd. Ez állítólag sokkal drágább lesz, mint az X370. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.