Hirdetés

Jobb a Core i7-7700K játékra, mint a Core i7-7800X



|

A mérési eredmények szerint legalábbis a kistestvér jobb választás, ha játékról van szó.

Hirdetés

A Techspot hozzájutott egy új, 6-magos Intel Core i7-7800X processzorhoz, amelynek a teljesítményét gyorsan le is mérte néhány játékban. Az eredmények annyira nem voltak biztatóak. 

Hirdetés

Igazából a CPU kistestvére mindenben jobb volt, ha játékról volt szó. A Core i7-7700K alap órajele (4,2 GHz) ugyanis 700 MHz előnyben van a Core i7-7800X-hez mérten, ráadásul boost mellett 4,5 GHz-re emeli az órajelet, míg a másik processzor 4 GHz-re. 

Ezúttal is bebizonyosodott, hogy a magasabb órajel nagyobb előnyt jelent a magok számánál, ha négynél több mag áll az alkalmazások rendelkezésére. FPS-ben a Core i7-7700K vezet, és fogyasztásban is nyert. 

Természetesen a fogyasztói alkalmazások nem igazán vannak sok magra optimalizálva (már ha a Threadripper fényében a 6 soknak számít), azonban további gond, hogy a Core i7-7800X még 4,7 GHz-re húzva is lassabb a kistestvérnél, pedig az L2 cache mérete is nagyobb. A rosszabb teljesítményt 41 és 23 százalékkal magasabb fogyasztással biztosítja. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.