Hirdetés

Jobb ajánlatnak ígérkezik a GeForce RTX 3080, mint a GeForce RTX 3090



|

A GeForce RTX 3090 több mint kétszer olyan drága, mint a GeForce RTX 3080, teljesítményben azonban csak minimális fölényt tud felmutatni.

Hirdetés

Formálisan csak szeptember 24-én érkezik meg a GeForce RTX 3090, azonban a mérési eredményeivel már tele van az egész internet. A UserBenchmark adatbázisa szerint 19 százalékot ver rá a csúcsmodell a GeForce RTX 3080-ra, azonban más tesztek és mérések közel sem olyan meggyőzőek. Az adatok alapján a Forza Horizon és a Rainbow Six Siege esetében például csak 5 százalékos előnyben van a több mint kétszer olyan drága kártya. 

Hirdetés

A TecLab teszteredményeit azok eredeti helyéről bár törölték, újra és újra feltöltik több helyre is. Az RTX 3090-et egy Intel Core i9-10900K-val tesztelték, ASUS ROG MAXIMS XII APEX, 1 TB-os M.2 SSD és 32 GB RAM társaságában. Ezúttal a 3DMark Time Spy-ban nem jött ki 19 százalékos fölény az RTX 3080-nal szemben, de még csak 15,7 sem, amit Tum Apisak talált a Geekbench-eredmények alapján. 

5 vagy 16, akár 19 százalék, ekkora teljesítményelőny nem igazán jelenti azt, hogy megérje több mint kétszer annyit költeni, mint a GeForce RTX 3080-ra. Egyesek azzal védik az RTX 3090-et, hogy professzionális használatra való, de az Nvidia hivatalosan nem így reklámozza, hanem pont a gamerekre koncentrál. Ár-érték arányban tehát mindenképp a GeForce RTX 3080 a nyerő, és ezt valószínűleg azok is érezték, akik megrohamozták a boltokat, majd aranyáron igyekeztek továbbadni a terméket. 

A VideoCardz táblázata
A VideoCardz táblázata

A VideoCardz táblázata

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.