Hirdetés

Jöhetnek az első Core i9-es processzorok



|

A szivárgások alapján már idén nyáron befutnak az első Core i9-es CPU-k.

Hirdetés

Az elmúlt nagyjából tíz év az Intel kínálatában a Core i3-as, a Core i5-ös és a Core i7-es processzorokról szólt, legalábbis a legjobb CPU-kat nézve. Minél magasabb a szám, annál nagyobb a teljesítmény. 

Hirdetés

Az Intel a jelek szerint most felpörgetné a dolgokat. Kiszivárgott prezentációs anyagok alapján jönnek az első Core i9-es processzorok, méghozzá idén nyáron. 

Ha az adatok hitelesek, akkor az első Core i9-es lapkák a Skylake-X asztali család tagjai közül kerülnek ki. A Core i9-7800X hat maggal dolgozik majd, a Core i9-7920X tizenkettővel. 

Mindegyik 140 wattot fogyaszt, a DDR4-2666-os memóriákat négycsatornás működés mellett is kezeli, továbbá támogatott a hyperthreading. 

Akadnak még 112 wattos, négymagos Kaby Lake-X lapkák is, amelyek szintén nyáron érkezhetnek. Bár ezek újabb architektúrára épülnek, a specifikációk alapján nem annyira figyelemfelkeltőek. 

Azt, hogy a Core i9-es CPU-k mire lesznek képesek a Core i7-es és a Ryzen modellek ellen, csak az első tesztekből tudjuk meg. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.