Hirdetés

Jön az ASUS 20 GB memóriás ROG STRIX GeForce RTX 3080 Ti kártyája



|

Az ASUS véletlenül megerősítette, hogy közeledik az egyedi kiadású, 20 GB-os GeForce RTX 3080 Ti és a 12 GB-os GeForce RTX 3060 kártyája, ROG márkajelzéssel.

Hirdetés

Régóta pletykáltak ugyan róla, de az ASUS most véletlenül megerősítette a GeForce RTX 3080 Ti grafikus vezérlő létezését, és azt is, hogy készül belőle egy 20 GB memóriával szerelt, ROG márkajelzésű, STRIX szériás, egyedi verzió.

Értelemszerűen ez a Radeon RX 6900 XT ellenfele lesz, és már azt is tudni lehet, hogy a ROG-STRIX-RTX3080TI-O20G-GAMING gyári tuninggal jelenik meg, a ROG-STRIX-RTX3080TI-20G-GAMING pedig megtartja majd a referenciaértékeket. 

Hirdetés

A várakozások szerint a kártya GA102-es GPU-t kap 10 496 CUDA-maggal, ugyanannyival, mint az RTX 3090. Úgy fest, hogy az RTX 3080 Ti egyszerűen csak kevesebb memóriát és alacsonyabb TDP-t hoz, a Radeon RX 6900 XT ellen. 

Eredetileg januárban jelent volna meg az RTX 3080 Ti, de a legújabb információk alapján a megjelenését februárra halasztották. Azt senki sem tudja, hogy az ASUS adatbázisában miért bukkant most fel, feltehetően valaki hibázott. 

Ennek során pedig fény derült egy 12 GB memóriával szerelt GeForce RTX 3060-ra is, amiből lesz még két ROG STRIX modell is, akár már január végén. 

Sokan máris arra kíváncsiak: vajon lesz válasza az AMD-nek? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.