Hirdetés

Jönnek a Radeon-exkluzív márkák



|

Válaszolt az NVIDIA GPP programjára az AMD: jönnek a Radeon-exkluzív márkák, mint például az AREZ az ASUS-tól.

Hirdetés

Egy ideje már hallunk az NVIDIA GPP programjáról, amellyel azt szeretné elérni az óriás, hogy a videokártyák gyártói exkluzív módon álljanak ki a GeForce videokártyák mellett. A kezdeményezés sokaknak nem tetszik, a Dell és a HP nem is adta be a derekát, ráadásul etikátlannak és illegálisnak tartja a programot. Az AMD úgy döntött, hogy felveszi a kesztyűt. 

Hirdetés

Minderről egy blogbejegyzésben adott hírt a rivális óriás, amelyben a Radeon RX grafikát a gamerek választásának nevezte. Az AMD ezúttal is a választás szabadságával és a szabványok szabadságával vágna vissza az ellenfelének. 

Az AMD nem szeretne zárt környezetet, kitartana a nyílt PC-építés és a szabad alkatrészválasztás mellett. Éppen ezért olyan lépést tett, amellyel visszaütne az NVIDIA azon választásának, hogy az a partnergyártókat GeForce-exkluzív márkák létrehozására kényszeríti. 

Mi az egyszerű és logikus válaszlépés? Jönnek a Radeon-exkluzív márkák is. Mindez várható volt, az AMD-nek nem maradt más választása. 

Mindezzel egyszerre az ASUS már be is mutatta a saját AMD-exkluzív márkáját, amelynek a neve AREZ. A többi gyártó várhatóan követi majd az ASUS-t, így az NVIDIA-nak már csak azt kell kivárnia, hogy mit szólnak a felhasználók ezekhez az exkluzív márkákhoz. Vajon szükség volt minderre? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.