Hirdetés

Jönnek az olcsóbb Ryzen 7000-es processzorok, még hűtőt is kapsz hozzájuk



|

2023 elején egy kicsit közelebb kerülünk az elérhető árú next-gen PC-khez.

Hirdetés

Augusztus végén mutatta be a legtöbb gyártó az AMD Ryzen 7000-es processzorok mellé készülő X670-es alaplapjait, de mivel első körben csak ezeket lehetett kapni, a generációváltás nem volt olcsó mulatság. A pirosak chipjei a felső polcos alaplapokkal és DDR5 memóriával, meg persze egy megfelelő hűtővel egy kisebb vagyonba kerültek, és akkor hol van még a videokártya...

Szerencsére nem kell már sokáig várniuk azoknak, akik kicsit olcsóbban szeretnének gépet fejleszteni, hiszen egyrészt azóta valamelyest mérséklődött a memóriamodulok ára, megjelentek a piacon a pénztárcabarátabb B650-es alaplapok, és hamarosan jönnek az új Ryzen 7000-es procik is.

Hirdetés

Valamikor az év elején debütál majd a Ryzen 5 7600, a Ryzen 7 7700 és a Ryzen 9 7900 (ezek ugye a nem X-es változatok), amelyek ára a VideoCardz infomációi szerint 229 dollárról indul majd. Ráadásul a Wraith Stealth és Wraith Prism hűtők is visszatérnek, így ha valaki nem akarja a szuszt is kihajtani a procijából (aki igen, az válasszon X-es chipet), az ezekkel a gyári megoldásokkal is vígan elketyeg majd.

Természetesen nem csak az AMD olcsósít, minden bizonnyal a kékek 13. generációs hardvereinek visszafogottabb változatai is felbukkannak majd. Hogy melyik lesz a legjobb ár/érték arányú egy budget PC-be, azt egyelőre nem próbáljuk megjósolni, mindenesetre drukkolunk a szoros versenynek, abból csak profitálhatunk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.