Hirdetés

Jóval kisebb az RX 7900 XTX, mint a rivális RTX 4080



|

Könnyebb kielégíteni az étvágyát, és kisebb helyen is elfér az AMD új csúcsmodellje.

Hirdetés

Nagy volt az izgalom az AMD legutóbbi bemutatója során, ahol a gyártó leleplezte az RX 7900 XTX-et és az RX 7900 XT-t, hiszen a prezentált számok alapján a piros csapat új modelljei 50-70%-kal gyorsabbak az elődjeiknél, és felskálázással már a 8K gaming is elérhető távolságba került.

Most, hogy az első darabok elkezdtek kikerülni a vadonba, egy másik fontos tulajdonságot is megtudtunk.

Hirdetés

Az Nvidia legújabb videokártyáival sok gond van. Egyrészt nem egészséges, hogy sorra olvadnak le a csatlakozóik az Ada Lovelace modelleknek, másrészt rengeteg áramot fogyasztanak, végül, de nem utolsósorban pedig akkora nagyok, hogy sok újdonsült tulajnak emiatt konkrétan új gépházat kell vennie.

Azt már az AMD bemutatóján megtudtuk, hogy az új kártyák semmilyen szokatlan csatlakozót nem igényelnek, egyszerűen 2x4 tűn kapják az áramot, most pedig végre az is kiderült, hogy mekkorák az RTX 4080-hoz képest, a gyártó ugyanis ezzel a modellel akarja versenyeztetni az RX 7900 XTX-et.

Szerencsére kicsi, alig nagyobb, mint az előző generációból az RX 6950 XT referencia modellje, a fenti képen pedig jól látszik, hogy jelentősen kisebb az RTX 4080-nál. A videokártyák esetében az a fontos, hogy körülbelül 30,4 centiméter (12 inch) alatt maradjon a hosszuk, ez ugyanis az a méret, amit a legtöbb gépház még magába tud fogadni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.