Hirdetés

Jövőre jönnek az Intel Cascade Lake-X processzorok



|

Ezek a Skylake-X chipeket váltják, de a Gemini Lake CPU-k is érkeznek.

Hirdetés

A MyDrivers hozzájutott egy kiszivárgott menetrendhez, amelyből kiderül, hogy az első Gemini Lake processzorok már ebben a hónapban megjelennek a piacon. Az adatok alapján 2018-ban új középkategóriás és csúcskategóriás asztali chipek is jönnek. 

Hirdetés

A Gemini Lake lapkák 2-magos és 4-magos verziókban jönnek, maximum 10 wattos fogyasztással. Igazából az Apollo Lake szériát folytatja az Intel, vagyis a belépőkategóriás PC-kben, a mini asztali gépekben és az egyéb olcsó vagy alacsony fogyasztású eszközökben kapnak majd ezek helyet. 

Teljesítményben csak apró előrelépést kínálnak, de lesz natív támogatás a HDMI 2.0-hoz és a DisplayPort 1.2a-hoz, valamint az LPDDR4-2400-as memóriákhoz. A cache mérete a duplájára nő, a VP9-es videodekódolás is fejlődik. 

A jelek szerint az Intel frissíti a Coffee Lake-S szériát is 2018 elején: olyan asztali processzorokra számíthatunk, amelyek már az Intel 300-as szériás lapkakészleteire alapoznak. 

2018 végén pedig befutnak majd a Cascade Lake-X csúcskategóriás asztali processzorok is. Ezek a Skylake-X chipeket váltják le, illetve a Kaby Lake-X vonalat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.