Hirdetés

Jövőre már egy középkategóriás CPU is 8-magos lesz



|

Az Intel minden jel szerint 8-magos, 16-szálas processzorokat adna a tömegeknek 2018-ban.

Hirdetés

A mikroarchitektúrák látványos fejlesztésében falba ütközött az Intel, és ennek tetejébe váratlan riválist kapott a régi ellenfél, vagyis az AMD képében. Milyen irányba indulhat el rövid távon az Intel?

Hirdetés

Azt tudjuk, hogy érkeznek a 6-magos és 12-szálas Coffee Lake processzorok a mainstream asztali kategóriába, vagyis néhány hét múlva elvileg a tömegek is 6-magos CPU-ra válthatnak. 

Az Eurocom szivárogtatásai szerint azonban az Intel itt nem áll meg, és a rövid távú fejlesztések keretében egyre több és több magot ad majd ennek a tömegeknek szánt kategóriának. 

2018-ban jön elvileg a második forduló, amikor érkeznek a kategória 8-magos és 16-szálas processzorai. 

Az Eurocom egyik képviselője a NotebookReview fórumán arra is tett utalást, hogy a 2018-ban érkező Intel Z390 Express lapkakészlet elvileg kizárólagos támogatást nyújt majd a 8-magos és 16-szálas processzoroknak, amelyek a jövő év második felében futhatnak be. 

Az Eurocom egyébként kihagyja a Z370 Express chipkészletet, amiért az nem támogatja ezeket a chipeket. A Z390 előnye a Z370-nel szemben az, hogy jobb alaplapi audiót, integrált WLAN-t és SDIO-kontrollert kínál, illetve várhatóan az Ice Lake CPU-kat is kezeli. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.