Hirdetés

A gamerek 55 százaléka az NVIDIA-ra szavazott



|

A JPR kutatásai szerint a játékosok 55 százalékának GeForce videokártyája van, ebből 27 százaléknak konkrétan RTX modell.

Hirdetés

A JPR elemzői nemrég érdekes eredményeket osztottak meg a legújabb kutatásukról. Kiderült ugyanis, hogy a gamerek 55 százaléka NVIDIA GeForce videokártyát használ, ezen belül pedig 27 százaléknak már RTX-es grafikus vezérlője van. Hasonlóan a múltkori, CPU-s felméréshez, ezt is a Wccftech weboldal látogatóira alapozták, tehát a minta azért nem képviseli a globális átlagot, főleg, hogy csupán 4447 főt vontak be a kutatásba. 

Hirdetés

A múltkor már nyilvánosságra hozták, hogy az adatok szerint 41 százalék használ AMD processzort, most pedig az is látszik, hogy 55 százalék választott NVIDIA videokártyát. Az érintett halmaz 61 százalékának Turing előtti GPU-ja van, 27 százalékának viszont már RTX-es kártyája. A maradék 12 százalék GTX 16-szériás vezérlőt birtokol. 

Azt sajnos nem árulták el, hogy a megkérdezettek mikor terveznek új kártyát vásárolni, illetve melyik gyártóban bíznak leginkább, és mennyit költenének. A részletek megismeréséért ráadásul fizetni kell, hiszen a JPR üzleti ügyfeleknek szánta az 5000 dollártól beszerezhető jelentését. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.