Hirdetés

Kaspersky Total Security (2018) teszt: nehéztüzérség



|

Igazi minden egyben, mondhatni totális védelmet kínál a Kaspersky a legnagyobb biztonsági csomagjával. A PC World segítségével most rendkívül kedvezményes áron szerezheted be.

Hirdetés

Az elmúlt évek hagyományaihoz méltó PC World előfizetői ajánlattal készültünk olvasóiknak, amely véleményünk szerint még a Black Friday ajánlatokat is kenterbe veri, hiszen a csomagunkba az egyébként 17 900 forintos Kaspersky Total Security éves licence mellé becsomagoltuk az Office 365 - körülbelül 20 ezer forint az értékű - Egyszemélyes szolgáltatását és az azzal járó 1 terabyte online tárhelyet, a 12 PC World magazinnal és az azzal együtt járó számos ajándékkal, teljes verzióval együtt. Miért érdemes a Kaspersky védelmét beszerezni? Mutatjuk!

Hatalmas változáson mentek keresztül a lakossági biztonsági csomagok az elmúlt évek során. Kezdetben elegendő volt egy antivírusmotor a megfelelő védelem szavatolásához, majd kicsivel több mint tíz évvel ezelőtt a világháló térnyerésére reagálva felbukkantak az internetbiztonsági megoldások, amelyek már beépítetten tartalmaztak levélszemétszűrőt, tűzfalat és többek között webvédelmet, a szignatúraalapú víruskeresők pedig - a szédületes gyorsan növekvő kártevőmintára reagálva - heurisztikus, viselkedésalapú megoldásokkal egészültek ki. Mostanra már eljutottunk oda, hogy egy egész oldalsávot kell megtöltenünk azzal, hogy bemutassuk a Kaspersky all-in csomagjának összes fontos funkcióját, miközben még így is ki kellett hagynunk néhány kevésbé lényeges modult. A Total Security hatalmas, és nehéz olyan védelmi funkciót említeni, ami nem került be valamilyen módon a szoftverbe.

Stabil alapok

A Kaspersky mérnökei nem csak a mennyiségre, a minőségre is figyeltek, habár az egyes modulokban lehet még találni apró hiányosságokat. A csomag lelke, a vírusvédelem azonban rendkívül megbízhatóan teszi a dolgát, nem véletlen, hogy a víruslaboroknál, illetve a magazinunk összehasonlító tesztjeiben is rendre a legjobb három között szerepelnek a Kaspersky vírusvédelmei. Az AV-Test.org és az AV-Comparatives legutóbbi mérései alapján idén is a legjobbak közt szerepelnek az orosz biztonsági cég termékei, előbbi a top 3, utóbbi a top 5 között számol tesztünk szereplőjével, ami rendkívül előkelő hely.

Különösen hatékony a nulladik napi fertőzésekkel szemben a körülbelül 400 millió klienst tartalmazó Kaspersky Security Networknek köszönhetően, amelynek tagjai azonnal értesítik a központi szervert és így a többi gépet, ha egy korábban még nem ismert kártevővel találkoznak. A laborok rendre a Kaspersky viszonylag magas erőforrásigényét tudják csak megemlíteni negatívumként, ami ugyan nem kirívóan magas a riválisokhoz képest, ám a Total Securtiy rendszerre gyakorolt hatása már feltűnő.

Minden szinten

A 2017-eshez képest az új kiadásban javítottak a zsarolóvírusok elleni védelmen, így a kliensek még hatékonyabban tudnak fellépni a mostanság népszerű fenyegetésekkel szemben. Javítottak az önvédelmi modulon, a kliensek immár az operációs rendszer újratöltődésekor aktiválódó vírusokat is figyelik, és a webszűrő még több információt oszt meg felhasználójával a nem kívánatos, potenciálisan káros tartalmakról.

Hirdetés

A felhasználói felület immár sok éve változatlan, lassan ráférne már egy modernizálás. Főoldala jól áttekinthető, a legfontosabb funkciókat könnyen megtaláljuk, viszont a program nyitóoldalára csak nyolc, belső oldalra kilenc, a lenyíló panelre további hat funkció fért, érezhető a helyhiány.

A rengeteg modul közül vannak, amelyek önmagukban is megállnák a helyüket (például szülői felügyelet, szoftverfrissítő, sebezhetőségvizsgálat), mások egy apró segédprogram funkcionalitását próbálják átvenni (adattitkosítás, személyes adatok törlése, fájlmegsemmisítő), és vannak olyanok, amelyek jelenleg a legyen még ez is benne elv alapján szerepelhetnek a programban.

Örömteli például a VPN-szolgáltatás jelenléte, ám ez valójában a Hotspot Shield átkeresztelt változata, ami csak korlátozott hozzáférést enged, illetve jelenlegi állapotában a jelszókezelő tudását is könnyen felülmúlja egy ingyenes Lastpass. Ám ezek nem komoly hiányosságok, valójában mindegyik funkció jól használható, nyugodtan a Total Securityre bízhatjuk gépünket, bár az ára kissé borsos.

Top funkciók

Vírusvédelem: Egy rendkívül megbízható, több védelmi réteggel rendelkező antivírusmotor dolgozik a Kaspersky termékeiben, amely a szignatúraalapú detektálás mellett rendelkezik heurisztikus elemzéssel, felhőalapú intelligenciával, valamint iSwift és iChecker-technológiákat is bevet. Beállíthatunk ütemezéseket, és kérhetjük az üresjáratokban történő elemzést.

Megbízható alkalmazások mód: A funkció aktiválásával jelentősen megerősíthetjük rendszerünk védelmét. A megoldás gyakorlatilag fehér listát állít fel a gépünkön lévő alkalmazásokról, és csak az ismert, ártalmatlanokat engedi elindulni. Minden más szoftvert egyenként kell engedélyezni, hogy a kártevők, ismeretlen folyamatok ne indulhassanak el észrevétlenül a rendszerünkön.

Személyes adatok védelme: A menüpont gyakorlatilag két funkciót rejt. Egyrészt rendszerszinten megtilthatjuk a hozzáférést a webkamerához, hogy idegenek még véletlenül se kukkoljanak a gépünkön keresztül, másrészt a böngészők websütialapú adatgyűjtését is korlátozhatjuk és szabályozhatjuk. Kérhetjük, hogy mindig legyenek letiltva, ha az nem megy a használhatóság rovására.

Sebezhetőségvizsgálat: Korábban ez a védelmi modul csak a nagyvállalatok számára volt elérhető, napjainkban viszont már a magánfelhasználók is auditra küldhetik rendszerüket, feltárva a biztonsági réseket. Futtatásakor a Kaspersky ügynöke ellenőrzi a Windowst, illetve a telepített alkalmazásokat, és szól, ha azokhoz elérhető egy frissítés.

Szülői felügyelet: Áttekinthető, jól kezelhető és használható modul, amelynek használatát minden kisgyerekes családnak ajánljuk. Szabályozhatjuk a számítógép előtt töltött időt órára lebontva, a futtatható alkalmazásokat, a meglátogatható oldalakat, valamint megadhatjuk, hogy milyen információk hagyhatják el a gépet, és kikkel cseveghet gyermekünk.

Biztonságos kapcsolat: Álcázott Hotspot Shield szolgáltatás, amely ugyan naponta csak 200 MB adatforgalmat engedélyez, ám a legtöbb helyzetben ez pont elég is lesz. A megoldás főként akkor lehet hasznos, amikor idegen hálózatra kell csatlakoznunk, a titkosítással ugyanis kivédhetjük, hogy idegenek lehallgassák az adatforgalmunkat. A funkcióval a függő szolgáltatásokat is elérhetjük.

Megtetszett az ajánlat? Az előfizetési akcióról még több információt a pcworld.hu/elofizetes oldalon találsz.

Kaspersky Total Security

Ár: 17990 Ft (licenc/év) Ft
  • vírusvédelem, tűzfal
  • identitásvédelem
  • tűzfal és spamszűrő
  • biztonságos bankolás modul
  • reklámblokkoló
  • szülői felügyelet
  • jelszókezelés
  • biztonsági mentés és visszaállítás
  • szoftverfrissítő és -elemző
  • titkosítás
PRO
  • gazdag funkcionalitás,
  • kiváló vírusvédelem
Kontra
  • erőforrás-igényes,
  • fizetős VPN
                        Array
(
    [gameinfo_id] => 6038
    [topic] => 3
    [group] => 25
    [gameinfo_name] => Kaspersky Total Security
    [gameinfo_name_alias] => 
    [gameinfo_platform] => 
    [gameinfo_gamestyle] => 
    [publisher_id] => 0
    [developer_id] => 0
    [manufacturer_id] => 264
    [gameinfo_game_released] => 0
    [gallery_id] => 0
    [gameinfo_description] => 
    [gameinfo_date] => 2018-01-02 12:37:05
    [gameinfo_webpage] => https://www.kaspersky.hu/
    [gameinfo_tags] => kaspersky,total,vírusvédelem,biztonság,vpn
    [gameinfo_url] => kaspersky-total-security
    [gameinfo_pro] => gazdag funkcionalitás,
kiváló vírusvédelem
    [gameinfo_kontra] => erőforrás-igényes,
fizetős VPN
    [gameinfo_data] => vírusvédelem, tűzfal
identitásvédelem
tűzfal és spamszűrő
biztonságos bankolás modul
reklámblokkoló
szülői felügyelet
jelszókezelés
biztonsági mentés és visszaállítás
szoftverfrissítő és -elemző
titkosítás
    [gameinfo_gs_rating] => 0
    [gameinfo_pcw_rating_performance] => 9
    [gameinfo_pcw_rating_service] => 9
    [gameinfo_pcw_rating_pricevalue] => 8
    [gameinfo_pcw_rating_display] => 0
    [gameinfo_pcw_rating_materialquality] => 0
    [gameinfo_pcw_rating_extrafunctions] => 9
    [gameinfo_pcw_rating_software] => 0
    [gameinfo_pcw_rating_battery] => 0
    [gameinfo_pcw_rating_look] => 0
    [gameinfo_pcw_awards] => 1
    [gameinfo_price] => 17990 Ft (licenc/év)
    [gameinfo_forum_url] => 
    [gameinfo_embed] => 
    [gameinfo_quote] => 
    [gameinfo_format] => 
    [gameinfo_pegi] => 
    [gameinfo_pegi_descriptor] => 
    [gameinfo_multiplayer_online] => 
    [gameinfo_multiplayer_offline] => 
    [gameinfo_numofplayers] => 
    [gameinfo_pack] => 
    [gameinfo_language] => 
    [gameinfo_subscription] => 0
    [gameinfo_important] => 0
    [gameinfo_release_date] => 0000-00-00
    [gameinfo_collectors_edition] => 0
    [gameinfo_need_internet] => 0
    [gameinfo_cover] => 
    [gameinfo_screenshot1] => 
    [gameinfo_screenshot2] => 
    [gameinfo_screenshot3] => 
    [gameinfo_screenshot4] => 
    [manufacturer] => Array
        (
            [manufacturer_id] => 264
            [manufacturer_name] => Kaspersky Lab
            [manufacturer_url] => kaspersky-lab
            [manufacturer_link] => http://www.kaspersky.com/
            [link] => /gyarto/kaspersky-lab
        )

    [link] => /termekinfo/kaspersky-total-security-6038.html
    [gameinfo_pro_list] => Array
        (
            [0] => gazdag funkcionalitás,
            [1] => kiváló vírusvédelem
        )

    [gameinfo_kontra_list] => Array
        (
            [0] => erőforrás-igényes,
            [1] => fizetős VPN
        )

)
1
                        
  • Teljesítmény:

    9

  • Ár/Érték:

    8

  • Extra funkciók:

    9

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.