Hirdetés

Kedvező áron támad az Intel csúcs-videokártyája



|

Egyenesen az Nvidia torkának ugrik az Intel az RTX 3060-nál is jobb teljesítményt kínáló Arc A770-nel.

Hirdetés

A diszkrét videokártyák piacára belépő Intel megfontoltan csepegtette az információkat az új Arc-szériás vasakról, valamivel korábban a hardveres adatokat tudhattuk meg, tegnap pedig végre leleplezték a modellcsalád legerősebb tagja, az Arc A770 árát és megjelenési dátumát is.

A kékek csúcskártyájáról előzetesen több benchmarkot is láthattunk, melyek alapján a hardver teljesítménye valahol az Nvidia GeForce 3060 Ti és az RTX 3070 között mozoghat, ezért is remek hír, hogy az Intel csak egy normál RTX 3060 árát, 329 dollárt kér érte.

A gyártó láthatóan az árérzékeny vásárlókat igyekszik megfogni, a bemutatón ugyanis Pat Gelsinger, az Intel első embere maga is sajnálkozott egy sort azon, hogy az elmúlt évek során milyen drágák lettek a GPU-k, és rögvest be is ígérte a játékos közösségnek, hogy tenni fognak ez ellen.

Hirdetés

Ez éles különbség az Nvidia stratégiájához képest, amely a készletek kiszórása érdekében a kínálatban hagyta a többéves RTX 30-asokat, majd a CEO-ja útján félreérthetetlenül megüzente, hogy el kell felejtenünk az olcsó GPU-kat.

Ami az Arc A770 megjelenési dátumát illeti, az Intel legerősebb videokártyája október 12-én kerül boltokba, vagyis az RTX 4090-nel egy napon, de nyilvánvalóan más közönséget célozva, mint a zöldek 1500 dolláros szörnyetege. Az Xe HPG architektúrán alapuló hardver 16 GB GDDR6 memóriával, 2100 Mhz-es órajellel és 32 db XE-maggal érkezik, az Intel ígérete szerint pedig 65%-kal jobban teljesít majd a ray tracingben, mint a konkurencia.

A következő hetekben a kékek az olcsóbb A750 és A580 árát és megjelenési dátumát is elárulják majd, míg a belépő szintet képviselő A380 már a nyár során betámadta a piacot, 140 dollárért.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.